Helyi közélet

2017.11.13. 10:42

Több évtizedes álom vált valóra Kabán

Kaba - A sport mellett a kultúra is otthonra lelhet a most átadott épületben.

Kaba - A sport mellett a kultúra is otthonra lelhet a most átadott épületben.

Új tornacsarnokot avattak pénteken Kabán. A teljes egészében kormányzati finanszírozásból épült impozáns létesítményt a tervek szerint nem csak a diákok használják majd: a mindennapos testnevelésórák mellett több teremsportnak, valamint a település kulturális rendezvényeinek is otthont ad majd.

A kormányzat három évvel ezelőtt döntött a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program elindításáról, melynek legújabb eredményeként Kabán készült el egy minden igényt kielégítő beruházás. Az összesen 300 millió forintba került tornaterem két részre osztható, így egyszerre több testnevelés órát, vagy foglalkozást is lehet benne tartani.

Fotó: Matey István

Szegi Emma polgármester szerint harminc év vágyakozása teljesült az új tornaterem elkészültével.

– Egy település életében minden beruházás nagy jelentőségű, különösen, ha az a jövő generációja részére épül. Terveink szerint a csarnok üzemeltetését saját hatáskörbe vonjuk, mert a heti 32 testnevelésórán túl szeretnék, ha délutánonként a lakosság is használhatná a létesítményt.

Megfelelő körülményeket

Avatóbeszédében Bodó Sándor országgyűlési képviselő felidézte, régen az volt a büntetés, ha szobafogságra „ítélték” a gyerekeket, de mára ez sajnos, megváltozott.

Manapság a fiatalok akkor érzik büntetve magukat, ha eltiltják őket a számítógéptől. Ahhoz, hogy rávegyük őket a mozgásra, a gyerekek körében kedvet kell ébreszteni a sport iránt, de ehhez megfelelő körülmények kellenek. Remélhetőleg ez az új terem segít majd ebben”

– bizakodik a képviselő.

HBN–MSZ


[related-post post_id="3676599"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában