Helyi közélet

2017.11.20. 19:30

Segítik az iskola- és pályaválasztást az NI-nál

Debrecen - Elsőként az Epreskerti Általános Iskolában tartottak tematikus napot.

Debrecen - Elsőként az Epreskerti Általános Iskolában tartottak tematikus napot.

Néhány nappal ezelőtt adtunk hírt a National Instruments Hungary Kft. és az Epreskerti Általános Iskola együttműködési szándékáról, melynek keretében a mérő- és számítástechnikai eszközöket gyártó texasi központú cég Lego-robotokat ajándékozott az intézménynek. Kapcsolatuk újabb állomása az iskola 7-8 osztályos diákjainak hétfői üzemlátogatása a NI-ben, amivel a tanulók pályaválasztásban kívánnak segíteni. Ez egyben része a Debreceni Tankerületi Központ pályaorientációs és pályaválasztási programjának amely 32 általános iskola, mintegy 1500 diákját érinti. Az epreskertiek voltak az elsők, de mint az NI-ben hétfőn tartott tájékoztatón is elhangzott a vállalat további általános iskolák diákjait fogja fogadni üzemlátogatáson.

Óvodásoknak az iskolában

Az epreskertiek pályaorientációs tematikus napja azonban nemcsak a két utolsó évfolyam diákjait érintette, ugyanis hétfőn az intézményben óvodásoknak, illetve szüleiknek is tartottak interaktív bemutatóórákat többek között a robotika-programozásról. Ezzel az iskolaválasztásban kívánták segíteni őket, hiszen az az intézményben emelt szintű az informatikaoktatás, amivel a gyerekek játékos formában ismerkedhettek meg. A tematikus nap zárásaként az érintett hetedik és nyolcadik osztályos tanulók szülei kaptak tájékoztatást a továbbtanulási lehetőségekről.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában