Helyi közélet

2017.11.23. 13:18

Kutatók és mérnökök fesztiválja az egyetemen

Debrecen - A Természettudományi és Technológiai Kar legújabb duális képzéseit is megismerhették azok a középiskolások, akik ellátogattak szerdán a kar iTT Kutathatsz című Természettudományi és Mérnöki Fesztiváljára.

Debrecen - A Természettudományi és Technológiai Kar legújabb duális képzéseit is megismerhették azok a középiskolások, akik ellátogattak szerdán a kar iTT Kutathatsz című Természettudományi és Mérnöki Fesztiváljára.

Két újabb szakon indít duális képzést a már meglévő négy mellett a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara – jelentette be Kun Ferenc dékán november 22-én a kar iTT Kutathatsz című Természettudományi és Mérnöki Fesztiváljának megnyitóján.

- A villamos-, vegyész, és biomérnöki duális képzések mellett – a nagy iparági érdeklődés miatt – két természettudományi szakon: a geográfus MSc és a hidrobiológus MSc szakon is elérhető lesz jövő szeptembertől a duális képzés. Az érdeklődők már a januárban induló felvételi eljárásban jelentkezhetnek ezekre az új képzésekre – tájékoztatott Kun Ferenc. A dékán hozzátette: a cégek részéről is nagy az érdeklődés, mindkét szaknál több vállalati partner közül választhatnak majd a leendő hallgatók.

Az Agóra Tudományos Élményközpontban tartott fesztiválon több száz középiskolás ismerkedett meg a kar képzési és kutatási sokszínűségével, illetve azt is megtudhatták, hogy melyik képzéssel milyen területen tudnak majd elhelyezkedni.

Az intézetek előadásai mellett a standoknál testközelből tapasztalhatták meg, hogy mivel foglalkoznak a kutatók. Volt házi készítésű szolár aszaló, az érdeklődők mikroszkóp alatt tanulmányozhattak üledéklakó vízi állatokat, bogarakat, növényi magokat, valamint látványos kémiai kísérleteket végezhettek és matematikai fejtörőket oldhattak meg. A fesztiválon a kar duális partnerei is kiállítottak, így a diákok első kézből kaphattak információt a cégektől.

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában