Helyi közélet

2017.09.15. 16:57

Megtisztult a Tócóskert

Debrecen - Diákok, tanárok, önkormányzati dolgozók és helyi lakosok is szedték a szemetet.

Debrecen - Diákok, tanárok, önkormányzati dolgozók és helyi lakosok is szedték a szemetet.

Több mázsa hulladékot gyűjtöttek össze a Te Szedd szemétszedő akció résztvevői pénteken a Debreceni Tócóskerti Lakótelepen. A kezdeményezéshez csatlakozók az Angyalföld téren található Euro Baptista Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumból indultak. Novákné Kónya Zita az intézmény igazgatója elmondta: tőlük 50-70 diák és tanár jelentkezett a munkára. Mindannyian narancssárga mellényt és kék nejlon kesztyűt kaptak. Hozzájuk az önkormányzat 15 munkatársa és néhány tócóskerti lakos is csatlakozott. A hulladékot műanyag zsákokba gyűjtötték. A munka előtt az iskolában zsíros kenyérből, zöldségekből és gyümölcsökből álló tízórai fogadta a szemétszedőket.

Szilágyi Attila, a gimnáziumot fenntartó Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs igazgatója ennek kapcsán azt hangsúlyozta, hogy nevelési szempontból nagyon fontos a kezdeményezés, mert aki gyerekként összeszedi az utcán eldobált szemetet, felnőttként szinte biztos nem fog közterületen szemetelni.

Fotó: Orosz Csaba

Csaholczi Attila a körzet egyik önkormányzati képviselője munka közben a tisztaság fontosságát és a figyelemfelkeltést hangsúlyozta. – Jó véleményem van az itt lakókról, nem jellemző az utcai szemetelés erre – jelentette ki. Hozzátette: a tócóskerti rend fenntartásáért az AKSD és a Dehusz közmunkásai is sokat tesznek.

– Örömmel veszek részt az akcióban, mert fontos a terület tisztán tartása, hogy az itteniek kellemes környezetben éljenek – fogalmazott Ary Petronella a Tócóskert másik önkormányzati képviselője miközben egy üvegdarabot dobott a nejlon zsákba. Úgy vélte, a helyzet ilyen szempontból fokozatosan javul, az emberek egyre fontosabbnak érzik, hogy környezetük rendezett legyen.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában