Helyi közélet

2017.09.06. 08:16

Lángra kapott egy konyári marhatelep

Konyár - Kedd este riasztották a berettyóújfalui és a debreceni hivatásos tűzoltókat a helyszínre, ahol négyszáz nagyméretű körbála kazal gyulladt meg, veszélybe sodorva a közelben lévő istállót is.

Konyár - Kedd este riasztották a berettyóújfalui és a debreceni hivatásos tűzoltókat a helyszínre, ahol négyszáz nagyméretű körbála kazal gyulladt meg, veszélybe sodorva a közelben lévő istállót is.

A tűzoltók a négyszáz körbálából háromszázat meg tudtak menteni a tűztől, a maradék (már menthetetlen) száz körbálát viszont erőgép segítségével kibontották, és felügyelet alatt leégették. A hivatásos tűzoltók munkáját a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület tagjai segítették az éjjel. Az utómunkálatok elhúzódtak. A tűz során nem sérült meg senki, az anyagi kár jelentős.

Kedden délelőtt Zsákán, a Kossuth utcában lehasadt egy tíz méteres diófa öt méteres ága, amely veszélyeztette a közelben lévő lakóházat és a gyalogos forgalmat. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók dugólétra segítségével, motoros láncfűrésszel távolították el a faágat.

A mentőszolgálat nem tudott bejutni egy idős emberhez Debrecenben, a Busi utcában, ezért a helyi tűzoltókhoz fordult segítségért. Az egység az ablakon keresztül végül bejutott a lakásba és beengedte a mentőket, akik kórházba szállították a sérültet.

Lehasadt egy fűzfa ága kedd délután Debrecenben, a Nyár utcában, amelyet a debreceni hivatásos tűzoltók kézi erővel távolítottak el.

Püspökladányban, a Táncsics Mihály utcában is fa okozott gondot kedden délután, amely az úttestre dőlt, így akadályozva a forgalmat. A püspökladányi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel szabadították fel az utat.

A debreceni Panoráma úton ugyanezzel a problémával szembesültek a tűzoltók. A fenyőt, amely teljesen elzárta az utat kedd délután eltávolították a debreceni tűzoltók.

- Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában