Helyi közélet

2017.09.06. 11:08

Mindenki rokon

<em>A Gallup közvélemény-kutatására hivatkozva írta az elmúlt hónapban a Telegraph, hogy hazánk a legkevésbé befogadó országok között kullog, amikor lakóinak arra a kérdésre kell választ adniuk, hogy számukra jó-e vagy rossz dolog bevándorlókkal egy országban, sőt szomszédságban élni, esetleg házasságot kötni</em>. Barak Beáta írása.

A Gallup közvélemény-kutatására hivatkozva írta az elmúlt hónapban a Telegraph, hogy hazánk a legkevésbé befogadó országok között kullog, amikor lakóinak arra a kérdésre kell választ adniuk, hogy számukra jó-e vagy rossz dolog bevándorlókkal egy országban, sőt szomszédságban élni, esetleg házasságot kötni. Barak Beáta írása.

Közel sem vagyunk ezek szerint „sokszínű ország”, pedig dehogynem, menjünk csak ki Debrecen főterére, azok vagyunk!

Ki máshoz is fordulhatnánk magyarázatért e „begubózó” hozzáállásunkra, mint az éppen 75 éve elhunyt Móricz Zsigmondhoz, hisz az ő „gondolatvilágának mélysége ma is aktuális mondandót hordoz emberről, társadalomról, nemzetről” – mondta róla a keddi emlékezésen Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár.

A Rokonokban ezt írja:

Magyarország a rokonságok és a panamák lápvilága. Ez egy olyan furcsa ingovány, hogy aki ebbe beleplántálódik, vagy akklimatizálódik, vagy elpusztul.” Az Úri muriban emellett a tájékozódásra is figyelmeztet, miszerint „könyv (vagyis olvasás) útján lehet szélesebb látókörre szert tenni a szegény agyvelőnek.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában