Helyi közélet

2017.08.18. 12:15

Energiát spórol(j)unk

<em>Elkezdődik a gazdák értesítése a vidékfejlesztési program pályázati döntéseiről – mondta a Miniszterelnökség agrár-­vidékfejlesztésért felelős államtitkára úgy a Hajdúsági Expo, mint a Farmer Expo megnyitóján</em>. Barak Beáta írása.

Elkezdődik a gazdák értesítése a vidékfejlesztési program pályázati döntéseiről – mondta a Miniszterelnökség agrár-­vidékfejlesztésért felelős államtitkára úgy a Hajdúsági Expo, mint a Farmer Expo megnyitóján. Barak Beáta írása.

A legtöbb kérelmet az energiahatékonysági kritériumok nem teljesítése miatt utasította el a hatóság, pedig céljuk az volt, hogy olyan beruházásokat támogassanak, amelyek az energia-korszerűsítés mentén a megújuló energiák használatával is hozzájárulnak a vállalkozások versenyképességéhez. Sokan elnagyolták ezt a kérdést, emiatt gyakran előfordult, hogy még egy jó üzleti terv ellenére sem tudott elég pontot szerezni az adott pályázat – emelte ki Kis Miklós Zsolt. A jó hír az – tette hozzá –, hogy az energiahatékonyságra szánt források megmaradnak, azokra újra lehet majd pályázni.

Az Európai Bizottság felmérése szerint az energiahatékonyság ösztönzése a makrogazdaságra, az egészségre, a környezetre és a társadalomra is kihat, felpörgeti a gazdaságot. Közeleg is a dátum, amikor az EU 30 százalékkal várja el az energiafelhasználás csökkentését hazánktól is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában