Helyi közélet

2017.06.19. 08:16

Újrahasznosított játékok kerültek a Bihari utcai játszótérre

Debrecen - Az elbontásból nem lett hír, míg a sajtó ki nem szúrta, honnan hiányoznak a játékok.

Debrecen - Az elbontásból nem lett hír, míg a sajtó ki nem szúrta, honnan hiányoznak a játékok.

Sajátos megoldással „szaporítja” a játszótereket Debrecen önkormányzata. Pénteken írtunk a Bihari és Pandúr utca sarkán létesített játszótér átadásáról – a körzet májusban megválasztott Fidesz-KDNP-s képviselője adta át –, kiderült azonban, hogy a játékok korántsem újak. A vagy.hu, majd annak nyomán több országos portál írta meg, hogy azokat egy másik térről, a Holló János utcáról szerelték át a Bihari utcára.

A közgyűlés Fidesz-frakciója által kiadott pénteki közleményben leírják ugyan, hogy áthelyezéssel oldották meg a játszótér felszerelését, s hogy ez és az ütéscsillapító burkolat kialakítása 870 ezer forintba került, arra viszont nem utalnak, hogy ez egy másik játszótér visszabontásával járt. Mindenesetre, miután a 444.hu kérdésekkel fordult a polgármesteri hivatalhoz, a város közleményt adott ki. Ebben azt írták, hogy a Holló János utcai játszóteret nagyszámú lakossági kérésre számolta fel az önkormányzat. A játékokat a gyermekek alig, illetéktelenek viszont éjszakánként annál inkább használták. A közlés szerint a lakók közbiztonsági problémát láttak a játszótérben. A jövőben a lebontott Holló utcai játszótéren zöldterületet alakítanak ki. A korszerűsítés része az is, hogy a házsor túloldalára, a Petőfi térre új játszóelemek kerülnek.

A közlésből az is kiderül, hogy a játékokat felújítás után más városrészekben helyezték, helyezik ki. A Bihari–Pandúr utca mellett jut belőlük a Borbíró térre és a Jászai Mari utcai játszótérre is. A Petőfi tér környékén pedig két másik játszótér áll a családok rendelkezésére – írták.

HBN


A Holló János utcán kialakított játszóteret nagyszámú lakossági kérésre számolta fel az önkormányzat. A játszótér alulhasznált volt, a játszóelemeket a gyermekek alig, illetéktelenek viszont éjszakánként gyakran használták. A lakók arra panaszkodtak, hogy közbiztonsági problémát jelent számukra a játszótér.

Befejeződött a közel 200 négyzetméteres játszótér fejlesztése a Bihari és a Pandúr utca sarkánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában