Helyi közélet

2017.06.28. 11:34

Nem annyi az annyi: trükkös faárusokat fogtak a szoboszlói rendőrök

Hajdúszoboszló, Miskolc - A hajdúszoboszlói egyenruhások azonosították azt a három miskolci lakost, akik a megalapozott gyanú szerint az értékesített tűzifa mennyiségével verték át vásárlóikat.

Hajdúszoboszló, Miskolc - A hajdúszoboszlói egyenruhások azonosították azt a három miskolci lakost, akik a megalapozott gyanú szerint az értékesített tűzifa mennyiségével verték át vásárlóikat.

Egy férfi tett bejelentést a rendőrségre 2017. június 26-án 15 óra körül arról, hogy tüzelőfát vásárolt, azonban a megállapodás szerinti 10 köbméter helyett az eladók kevesebb mint 4 köbméter fát pakoltak le hajdúszoboszlói ingatlanának udvarára.

A rendőrök széleskörű adatgyűjtést végezetek, amelynek eredményeként azonosítottak két férfit, valamint egy nőt. A három gyanúsítottat elfogták és bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt előállítottak a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a miskolci lakosokat, akik beismerő vallomást tettek.

A nyomozás adatai szerint a 67 éves P. Zoltán, a 24 éves L. Gábor, valamint az 54 éves L. Józsefné más hasonló bűncselekményekkel is összefüggésbe hozhatóak.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság a három gyanúsítottal szemben csalás megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

A rendőrség tanácsai

A házaló illegális faárusok többféle módszerrel, többféle bűncselekményt is elkövethetnek. Ezek között található az a módszer, hogy nem a kifizetett mennyiségű fát, hanem jóval kevesebbet pakolnak le a vevőnek, ezzel már önmagában kárt okoznak. Előfordul, hogy a cselekményük során a lakóépületbe is bejutnak, ahonnan kisebb értéktárgyat, készpénzt tulajdoníthatnak el.

Gyanús személyek megjelenése esetén, vagy gyanús eredetű tüzelőt árusító teherautót észlelve értesítsék a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-52/457-040-es telefonszámon, vagy tegyenek bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 107-es vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén!

Legyenek óvatosak, és otthonaikba ne engedjenek be idegeneket, házaló árusokat, hogy ne váljanak trükkös tolvajok áldozatává!

- police.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában