Helyi közélet

2017.06.29. 14:27

Visszaüthet a Brexit

<em>Miközben mi a kontinensen nem győztük sajnálni a szegény szigetországiakat, elfeledkeztünk a bennünket sújtható károkról Nagy-Britanniának az Európai Unióból kilépése miatt</em>. Égerházi Péter írása.

Miközben mi a kontinensen nem győztük sajnálni a szegény szigetországiakat, elfeledkeztünk a bennünket sújtható károkról Nagy-Britanniának az Európai Unióból kilépése miatt. Égerházi Péter írása.

Folyamatosan arról érkeztek a hírek, hogy milyen bankok és cégek keresik, hová tegyék át a székhelyüket a Brexitet vállaló Angliából. S most jött a hidegzuhany, mint azt az MTI szerda délután közölte: „Nagyjából tízmilliárd eurós lyukat üthet az Európai Unió büdzséjén az egyik legnagyobb nettó befizető tagországnak számító Egyesült Királyság kilépése…” – közölte Günther Oettinger költségvetésért felelős uniós biztos az EU pénzügyeinek jövőjéről szóló vitaanyag bemutatásakor. A német politikus azt is hozzátette: ezért a hatékonyság növelésére, a pénz valamekkora részének pótlására, takarékoskodásra, átcsoportosításra, illetve más bevételi forrásokra lehet szükség. Eközben a védelem, a biztonság területén jelentkező új feladatokat is finanszírozni kell, ami kétszeresére növelheti ezt a hiányt.

Ez bizony nem hangzik valami biztatóan, s akkor még nem is sejthetjük, mindez hogyan érinti majd az uniós forrásokat előszeretettel koppig lehívó kis hazánkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában