Helyi közélet

2017.05.18. 13:49

Ideiglenesen áthelyezik a Víztorony utcai rendelő betegeinek ellátását

Debrecen - Az Új Főnix Terv keretében <a href="/ujabb-rendeloket-hoznak-rendbe-majustol-debrecenben/3436155" target="_blank">tizenegy orvosi rendelőt</a> újít fel mintegy 800 millió forintból ebben az évben a cívisváros önkormányzata.

Debrecen - Az Új Főnix Terv keretében tizenegy orvosi rendelőt újít fel mintegy 800 millió forintból ebben az évben a cívisváros önkormányzata.

Januárban elindult a korszerűsítés a Cegléd és az Apafi utcán, május elején pedig a Híd utcán. 2017. május 19-én egy újabb épület, a Víztorony utca 11. szám alatti rendelő felújítása kezdődik meg a Gondoskodó város programban.

Az 1975-ben épült, leromlott állapotú épületben négy házi gyermekorvosi és öt területi védőnői körzet működik.

A korszerűsítés során új nyílászárókat helyeznek be, illetve újjáépítik a teljes elektromos és gépészeti rendszert. Megújuló energiaforrásként napelemek kerülnek a tetőre, melyek gazdaságosabb üzemeltetést tesznek lehetővé. Ezen kívül megoldódik az épület akadálymentesítése, és lehetőség nyílik az eddig hiányzó akadálymenetes parkolóhely kialakítására is.

Az egészségügyi alapellátáshoz szükséges eszközök minőségi cseréje is megvalósul, amelyek hozzájárulnak a korszerű betegellátáshoz, a betegelégedettség növeléséhez.

A beruházás 88,7 millió forintba kerül, amelyet teljes egészében pályázati forrásból biztosít az önkormányzat.

A kivitelezés várhatóan öt hónapig tart. A munkavégzés ideje alatt, 2017. május 19-től a Hadházi út 7-9. szám alatti rendelőben várják az orvosok és a védőnők a betegeket. A rendelők telefonszáma nem változik, tehát továbbra is a jól ismert számokon lehet bejelentkezni.

- Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában