Helyi közélet

2017.04.19. 15:44

Óriási pechje volt a debreceni rablónak: rossz emberbe kötött bele biciklilopás közben

Debrecen - Egy a hatvannégyhez, nem nagy valószínűség, a lopni induló férfi mégis kiválasztotta a debreceni társasház 64 lakásából annak az egynek a kaputelefonját, amelyben rendőr lakik. Az álmából ébredő zsaru nem hitt neki. Igaza volt.

Debrecen - Egy a hatvannégyhez, nem nagy valószínűség, a lopni induló férfi mégis kiválasztotta a debreceni társasház 64 lakásából annak az egynek a kaputelefonját, amelyben rendőr lakik. Az álmából ébredő zsaru nem hitt neki. Igaza volt.

Már az egész család aludt, amikor a kaputelefon éles csengésére riadt fel Kádár László őrnagy, a Debreceni Rendőrkapitányság Kertségi-újkerti Rendőrőrsének őrsparancsnok-helyettese március 29-én éjjel - írja legfrissebb számában a Zsaru Magazin.

- Kipattantam az ágyból, és gyorsan felvettem a kagylót, remélve, hogy a gyermekeim nem ébredtek fel. Egy ismeretlen férfihang szólt bele, és kérte: engedjem be, mert otthon hagyta a kulcsát. Ismeretleneket soha nem engedek be. Hogy ne tudjon újból csengetni, mellétettem a kagylót. Kisvártatva hallottam, hogy valaki jön felfelé a lifttel. Mégis bejutott valahogy a házba, gondoltam. Ajtónk kémlelőjén kinéztem, és egy férfit láttam a folyosón, amint a szomszédom biciklijét felnyalábolva sietősen távozni készül. Gyorsan felöltöztem, zsebre vágtam a telefonomat, és utánaeredtem. A ház előterében értem utol. Kérdőre vontam. Azt állította, hogy ő a kerékpár tulajdonosa, de pontosan tudtam, hogy ez nem igaz. Egyre idegesebb lett, majd mellkason taszajtott. Szolgálatba helyeztem magam. Közöltem vele, hogy rendőr vagyok, és ha valóban az övé a bicikli, akkor hívjuk a kollégákat, és tisztázzuk a helyzetet. A férfi nem kívánt élni a lehetőséggel, helyette egyre agresszívabbá vált. Tovább lökdösődött, én pedig a sarokba szorítottam. Ütött, szidalmazott folyamatosan. Ahányszor lefogtam, majd a telefonomért nyúltam, kibújt a szorításomból, és újrakezdtük a küzdelmet.

Üvöltöttem, hogy valaki hívja a rendőrséget vagy segítsen, de kérésem - bár mind a tíz emelet visszhangzott tőle - süket fülekre talált.

Végül sikerült elővenni a mobilom, és gyorsan hívtam a közbiztonsági műveletirányító számát, de a férfi ekkor hirtelen megharapta a kézfejemet, majd a vállamat, és kiverte a kezemből a telefont. Hangosan kiabáltam a címemet, csak remélni tudtam, hogy valaki fogadta a hívást, és ott van a vonal másik végén. Támadómat leszorítva, a földön vártam a felmentő sereget. A kollégák két percen belül kiértek.

Harapott a rabló | Fotó: Szabó László / Zsaru Magazin

A debreceni zsaruk előállították a helyi B. Norbertet (23), és rablás, valamint hivatalos személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt kezdeményeztek eljárást ellene. A férfi beismerő vallomást tett, a bíróság március 31-én elrendelte előzetes letartóztatását. A zsaruk az iratokat továbbították az ügyészségnek.

- Kutlán Edina / Zsaru Magazin -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában