Helyi közélet

2017.04.25. 15:53

Italra és chipsre költötte a dorogi tolvaj a templomi adománypénzt

Hajdúböszörmény, Hajdúdorog - A Hajdúböszörményi Járásbíróság gyorsított eljárásában hat hónap börtönt szabott ki – két évre felfüggesztve – arra a férfira, aki 2017. március 3-án <a href="/elloptak-a-hajdudorogi-szekesegyhaz-perselyet/3400790" target="_blank">elvitte az adománygyűjtő perselyt</a> a hajdúdorogi görögkatolikus székesegyházból. A bíróság R. Ferencet dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt 2.750 forint vagyonelkobzásra is ítélte.

Hajdúböszörmény, Hajdúdorog - A Hajdúböszörményi Járásbíróság gyorsított eljárásában hat hónap börtönt szabott ki – két évre felfüggesztve – arra a férfira, aki 2017. március 3-án elvitte az adománygyűjtő perselyt a hajdúdorogi görögkatolikus székesegyházból. A bíróság R. Ferencet dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt 2.750 forint vagyonelkobzásra is ítélte.

R. Ferenc március 3-án délelőtt egy hajdúdorogi parkban üldögélve döntötte el, hogy valahonnan pénzt szerez. Ekkor jutott eszébe, hogy a templomban van persely, amibe az emberek „tesznek némi aprót”. Tudta, hogy az oltár előtt találja az adománygyűjtőt, így a perselyhez legközelebb eső oldalsó bejáraton keresztül ment be a templomba. Mivel a persely be volt zárva, feszegetni kezdte, majd le is törte a pénzkazettát. Letette a földre, a kint parkoló kerékpárjáról behozott egy szatyrot, belerakta a „zsákmányt”, majd elhajtott a helyszínről. A lopás helyszínétől nem messze nyitotta ki a faperselyt, majd miután kivette a benne lévő 2750 forintnyi aprópénzt, a dobozt behajította egy üres telekre és továbbindult. Egy italdiszkontban, majd egy kisboltban is megállt, az összes pénzt elköltötte. Magának sört és bort, a gyerekeinek üdítőt, valamint chipset vett.

Bár a templomban a lopás idején nem volt senki, a kamerák rögzítették a bűncselekményt, így jutottak a férfi nyomára. R. Ferenc a nyomozati szakban és a bíróságon is beismerő vallomást tett. Mint mondta, nincs munkája és csak egy kis pénzt akart szerezni. A vádlott megbánta a bűncselekmény elkövetését, többek között ezt, valamint beismerő vallomását is enyhítő körülményként értékelte a bíróság.

Az ítélet jogerős, miután a bíróság határozatát minden érintett tudomásul vette - derül ki a Debreceni Törvényszék közleményéből.


A rendőrök elfogták a bűncselekménnyel gyanúsított hajdúdorogi férfit, az ellopott tárgyat pedig visszaadták a parókusnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában