Helyi közélet

2017.02.22. 17:56

Számot adnak a tavalyi munkásságukról

Debrecen - Sikereikkel szeretnék a tudományos világ elismerését kivívni.

Debrecen - Sikereikkel szeretnék a tudományos világ elismerését kivívni.

Éves közgyűlést tartott a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Debreceni Területi Bizottsága a Debreceni Akadémiai Bizottság (DAB) székházában február 22-én. Hodossy-Takács Előd, az MTA DAB főtitkára elmondta, az évértékelőn a bizottságok beszámolnak az előző év munkásságárról, illetve több díjat is kiosztanak.

Fotó: Matey István

– Tavaly sikeresen végrehajtottunk egy nagyobb felújítást a székházban, illetve összhangba hoztuk a nagy és a szűk körű rendezvények arányát. A DAB-hoz 14 szakbizottság és 87 munkabizottság tartozik, ezek összesen 232 rendezvényt szerveztek tavaly, amelyeken közel 15 ezer ember vett részt – ismertette Hodossy-Takács Előd.

A főtitkár kijelentette, a közeljövőben újabb bizottságokat akarnak létrehozni, köztük a Kommunikáció és Médiatudományi Bizottságot. Hozzátette, csak olyan ágakat támogatnak, ahol érdemi munka folyik, mivel a tudományos világban a munkájuk minőségével akarnak elismertek lenni.

HBN–BR


A díjazottak

DAB Pro Sciencia díj:

Trócsányi Zoltán (DE TTK Kísérleti Fizika tanszék)

DAB Plakett díj:

Séllei Nóra (DE BTK Brit Kultúra Tanszék)

Bíró Tamás (DE ÁOK Immunológiai Intézet)

Dobránszki Judit (DE AKIT Nyíregyházi kutatóintézet)

DAB Pro Cooperatione díj:

Cornel Donuta (Nagyváradi Egyetem)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában