Helyi közélet

2017.01.20. 19:03

Jelképes szőlőbirtokot vásárolt Debrecen

Debrecen - Kihirdették az év borait, ezzel jogosulttá váltak az ezt tanúsító éremcímke használatára.

Debrecen - Kihirdették az év borait, ezzel jogosulttá váltak az ezt tanúsító éremcímke használatára.

Mára sokan elfeledték, hogy a borkultúra nem idegen Debrecen városától. Az Érmellék – mely évszázadokon át a város szőlőskertje volt – ugyanis az egyik legjelentősebb fehérboros vidéknek számított. Trianon előtt a várostól mintegy 40 kilométerre lévő érmelléki terület a fehér borok tekintetében Tokaj és Balaton-felvidék után a harmadik legjelentősebb bortermelő területnek számított.

Ebben az évben harmadik alkalommal választották ki Debrecen Város Borát minden eddiginél nagyobb érdeklődés mellett. A Debrecen Város Bora 2017 versenyre Magyarország valamennyi borvidékéről lehetett nevezni, pincészeteknek, egyéni termelőknek egyaránt – emlékeztetett közleményében a polgármesteri hivatal. A győzteseket szakmai zsűri választotta ki.

Fotó: Matey István

Papp László polgármester bejelentette: Debrecen jelképesen szőlőbirtokot vásárol az érmelléki borvidéken. Stratégiai partnerként pedig Bihardiószeggel működik együtt. Mados Attila, Bihardiószeg polgármestere hozzátette, az a céljuk, hogy borvidékük újra ismert és elismert legyen.

Érdekesség, hogy a Debrecen Város Prémium vörös bora 2017. díj nyertese, a Gurovice 2013 Kékfrankos a pincészeten kívül kizárólag Debrecenben kapható.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában