Helyi közélet

2017.01.30. 10:11

A nap receptje: zellerkrémes krumplisaláta

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nem túl gyakori vendég a konyhában, de aki egyszer kipróbálja, garantáltan megszereti.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nem túl gyakori vendég a konyhában, de aki egyszer kipróbálja, garantáltan megszereti.

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya,
  • 2 közepes nagyságú zeller,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 tk. mustár,
  • só,
  • citromlé,
  • olaj,
  • fehér bors.
  • Elkészítés:

    A főtt, hámozott burgonyát kockákra vagy karikára vágjuk. A sós vízben puhára főtt zellert áttörjük vagy turmixoljuk. Hozzáadjuk a mustárt, ízlés szerint citromlevet, sót, olajat, egy fej reszelt vöröshagymát, kevés fehér borsot, végül a tejfölt. A jól összekevert mártást a burgonyára öntjük, és legalább egy óráig állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Hűtve tálaljuk.

    - Sulyok Csabáné, Debrecen -

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában