Helyi közélet

2016.11.23. 12:15

Több tucat zsák kukoricát loptak, majd elhajtottak

Debrecen - A rendőrség vádemelést javasolt azzal a négy nővel és egy férfival szemben, akik a gyanú szerint egy termőföldről elloptak 54 zsák kukoricát.

Debrecen - A rendőrség vádemelést javasolt azzal a négy nővel és egy férfival szemben, akik a gyanú szerint egy termőföldről elloptak 54 zsák kukoricát.

Egy mezőőr tett bejelentést a rendőrségre július 29-én este 11 óra körül arról, hogy egy debreceni, Varjúfű utcai termőföldön egy társaság több tucat zsák kukoricát szedett össze és készített elő a későbbi elszállításra, majd a helyszínről gépkocsival távoztak.

A bejelentést követően a járőrök a gépkocsit megállították a Határ úton, majd igazoltatták a sofőrt és az utasokat.

A rendőrök megállapították, hogy a 35, 34, 26 és 24 éves nők, valamint a 36 éves férfi a termőföldről 54 zsákban több száz cső kukoricát szedtek össze a tulajdonos tudta és engedélye nélkül. A nyomozók a Debreceni Rendőrkapitányságra előállított K. Jánost, B. Évát, S-né B. Orsolyát, Sz. Mónikát és B. Renátát gyanúsítottként kihallgatták. Az eltulajdonított kukoricát a rendőrök lefoglalták és a tulajdonosnak visszaadták.

A Vizsgálati Osztály a gyanúsítottakkal szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást november 21-én befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a járási ügyészségnek.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában