Helyi közélet

2016.11.29. 19:47

Együttműködik az egyetem

Debrecen - A Debreceni Egyetemre mint innovációforrásra számít kutatás-fejlesztési tevékenységének bővítésében az IT Services Hungary. Többek között ezt is rögzítették a felek a kedden aláírt együttműködési megállapodásban.

Debrecen - A Debreceni Egyetemre mint innovációforrásra számít kutatás-fejlesztési tevékenységének bővítésében az IT Services Hungary. Többek között ezt is rögzítették a felek a kedden aláírt együttműködési megállapodásban.

- A Debreceni Egyetem ipari együttműködési rendszere országos szinten egyedülálló klaszterstruktúrában valósul meg. Az egyes iparági klaszterek gazdasági szereplői a Debreceni Egyetemre mint tudásbázisra, azaz az innováció forrására tekintenek. Az elmúlt időszak sikerei bizonyították, hogy ez a modell hatékonyan működik – fogalmazott Szilvássy Zoltán rektor, aki hozzátette, hogy a stratégiai együttműködéseknek köszönhetően az utóbbi években gyakorlatorientáltabbak lettek az egyetemi alapképzések. Az együttműködés több kar bevonásával valósul meg.

- A mi iparágunkban az innováció sebessége óriási, a versenyképesség megőrzéséhez ezért arra van szükség, hogy a munkatársaink tudása elméleti és gyakorlati szempontból egyaránt kikezdhetetlen legyen. Az egyetemmel kialakított együttműködés révén a hallgatók ilyen összetett, megbízható szaktudáshoz juthatnak hozzá – fogalmazott köszöntőjében Chris Wilson. Az ITSH ügyvezetője felidézte, hogy az elmúlt tíz év alatt 400 főről 1800 főre növelték a létszámot Debrecenben, a következő tízben viszont már nem a mennyiség, hanem a minőség emelése a cél: főként a kutatás-fejlesztés területén növekednének.

A vállalatnak évek óta kitűnő kapcsolata az Informatikai Karral, valamint az egész intézménnyel, ezt jelzi, hogy a debreceni szolgáltató központban dolgozó kollégák mintegy 80%-a az egyetemről kerül ki, sőt – a Debrecenen kívül Budapesten, Szegeden és Pécsett jelenlévő – ITSH teljes létszámának több mint a negyedét is olyan szakemberek teszik ki, akik egykor a Debreceni Egyetem padjait koptatták.

Az új keretszerződés a magas szintű, szakmai idegennyelv-tudás fontosságára is nagy hangsúlyt fektet. A közös tervek között szerepel például az, hogy – a Germanisztikai Intézet esetében már bizonyított –a szakmai nyelvtudás fejlesztését célzó együttműködést idővel más karokra és szakokra is kiterjesztik.

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere kifejtette: a megfelelő színvonalú oktatás elengedhetetlen ahhoz, hogy Debrecen az ország "második fővárosa" legyen, a város rövid- és középtávú gazdaságfejlesztése is a korszerű tudáson alapszik. - Ahhoz, hogy a hallgatók Debrecenben maradjanak és dolgozzanak olyan munkahelyekre van szükség, mint az IT Services Hungary – tette hozzá Barcsa Lajos.

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában