Helyi közélet

2016.11.29. 15:26

A debreceni járatot nem érinti a sztrájk

Debrecen - A Lufthansa pilótáinak munkabeszüntetése nincs hatással az itteni forgalomra.

Debrecen - A Lufthansa pilótáinak munkabeszüntetése nincs hatással az itteni forgalomra.

Múlt hét szerda óta sztrájkol a Lufthansa német légitársaság pilóta szakszervezetének felhívására a cég több ezer dolgozója, mivel az általuk kért 3,66 százalékos béremelés helyett csak 2,5 százalékot ajánlott a munkáltatójuk. A munkabeszüntetés miatt naponta több mint ezer járatot törölnek, köztük a budapestieket is, de a debrecenieket eddig nem érintette. Mivel az eredetileg egy-két naposra tervezett sztrájk alaposan elhúzódik, megkerestük a debreceni repteret üzemeltető Airport Kft.-t, hogy lehet-e ennek bármilyen hatása az itteni járatra.

Gulyás Péter forgalmi igazgató érdeklődésünkre elmondta, eddig semmilyen formában nem érinti a pilóták munkabeszüntetése a debreceni járatot, amely szerdán is menetrendszerűen meg fog jönni Münchenből. Ennek valószínűleg az az oka, hogy ez a járat a Lufthansa regionális részlegéhez tartozik. Arra a kérdésre is nemleges válaszolt adott Gulyás Péter, hogy a budapesti járat törlésével egy időben érezhető-e nagyobb arányú foglalás a debrecenin, vagyis a sztrájk nincs hatással az itteni utasforgalomra sem.

HBN-ÉP

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában