Helyi közélet

2016.10.26. 16:28

Több van bennük, mennek tovább

Hajdúböszörmény - Egy hajszállal maradt le a dobogóról a csapat, diploma minősítést kaptak.

Hajdúböszörmény - Egy hajszállal maradt le a dobogóról a csapat, diploma minősítést kaptak.

Családtagjaik, felkészítőik és támogatóik (köztük a Napló) köszöntötték a Hajdúsági Regionális Culinary Team erfurti szakácsolimpiáról hazatért tagjait szerdán a Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpontban. Mint megírtuk, Balogh Szabolcs és Pozsár Bence bronzérmet, Gajdán Antal és Gajdán Attila, valamint a Hajdúsági Regionális Culinary Team negyedik helyezést ért el a XXIV. Szakács Olimpián Erfurtban. Felkészítőik, Boros László és Rédai Attila mesterszakácsok sem csüggednek: megvan a tartás, a tehetség, az akarat; kerek volt a csapat, jó volt velük, csak most a német precizitás nem volt kerek - vélekedtek.

A csapat öt éve versenyzik együtt, átlagéletkoruk 22 év, szemben például az olyan indulókkal, akik átlagéletkora 40 év, s már több olimpiát is megtapasztalhattak - hallhattuk. Az eseményen 59 ország kétezer versenyzője lépett színre, így bár álom maradt az aranyérem, a IV. helyet jelentő diploma egyáltalán nem kis eredmény.

Fényesebb az arany

- Célunk még mindig az arany, a 2018-as vébé ennek elérésére újra lehetőséget ad, addig is a csapat és az egyéniben induló versenyzők is minden segítséget megkapnak - fogalmazott Rédai Attila világbajnoki aranyérmes mesterszakács. A Gajdán ikrek édesanyja, Gajdán Antalné Ibolya lelkesedését és elhivatottságát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a hazaérkezés másnapjára megszervezte a támogatók fogadását, az út képes bemutatóját, valamint egy emléklapot is készítettek a jelenlévőknek. Mint hallhattuk, a versenymunkák elkészítése egy, a csapat anyagi lehetőségeitől függő bérelt konyhában történt, onnan elszállították a megmérettetésre, majd kitálalták. A fiatalok mindezért minimum 24 órát talpon voltak; és akkor még az utazást, a készülődést bele sem számoltuk. Gratulálunk!

HBN​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában