Helyi közélet

2016.10.13. 12:41

Szombaton a fiatalok biztonsága lesz főszerepben

Debrecen - Egyéni tanácsadás, beszélgetések és konfliktuskezelő program várja azokat, akik nem akarják az utcán megvárni a reggelt.

Debrecen - Egyéni tanácsadás, beszélgetések és konfliktuskezelő program várja azokat, akik nem akarják az utcán megvárni a reggelt.

Idén újra megrendezik az Európai Balesetmentes Estet, amelynek keretében a cívisvárosban több civil szervezet, önkéntesek és egyetemi hallgatók fognak össze a rendőrséggel a fiatalok biztonsága érdekében. Szombat este Debrecen belvárosában, valamint az Ifjúsági házban segítenek azokon, akik túlzásba vitt alkoholfogyasztás vagy egyéb tudatmódosító szerek hatása alatt állnak.

– Azokra is gondoltunk, akiknek az esti bulizás után gondot okoz hazajutni – mondta Halász D. János, az Ifjúsági Ház ügyvezetője a csütörtöki sajtótájékoztatón. Hozzátette, este fél 10-től egészen a hajnali órákig szobát biztosítanak az Ifjúsági Házban a reggeli buszukra vagy vonatukra várakozó fiataloknak, hogy ne kelljen az éjszakát egyedül, a hideg utcán eltölteniük. A speciális szobában az Új Nemzedék Központ alkalmazottai egyéni tanácsadással, beszélgetésekkel és konfliktuskezelő programokkal várják az érkezőket.

– Célunk, hogy vasárnap reggel mindenki biztonságban hazaérkezzen, de addig színessé és hasznossá tegyük az estéjüket – tette hozzá Enyedi Imre, az Európai Balesetmentes Est koordinátora.

Felmérik a beszámíthatóságukat

Önkéntes fiatalok szondáztatnak a Halközben fél 10 és éjjel 1 óra között, a rendőrség pedig a biztonságos közlekedésre is felhívja a figyelmet a szombati éjszaka folyamán. – Minden hatodik közúti balesetnek kerékpáros az okozója, oktatás híján ők tartják be a legkevésbé a szabályokat az utcán – magyarázta Szabados Zsolt rendőr őrnagy. – Célunk, hogy beszéljünk velük, a balesetek elkerülése érdekében felmérjük beszámíthatóságukat, mielőtt kétkerekűjükön hazaindulnak.

Az Európai Unió egyedülálló balesetmegelőzési programját nyolcadik éve, a Civilekért Egyesület szervezésében rendezik meg Debrecenben.

- HBN-FL -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában