Helyi közélet

2016.10.13. 14:47

Kiválasztották a legszebb kerteket

Bocskaikert - Három kategóriában több, mint negyvenen pályáztak, a közönségdíjat Fási Andrásné kapta.

Bocskaikert - Három kategóriában több, mint negyvenen pályáztak, a közönségdíjat Fási Andrásné kapta.

A helyi kertbarátkör nevében Hajdú Lajos arról tudósította a Naplót, hogy a Bocskaikerti Községi Önkormányzat és a Kertbarátkör pályázatot hirdetett településük arculatának, vonzerejének növelése érdekében „Tedd szebbé, hasznosabbá kertedet” címmel a következő kategóriákban: 1) a legszebb, legvirágosabb kert, illetve ház; 2) a leggondozottabb ház előtti utcarész; 3) a legjobban hasznosított kert.

Kétszer is szemléztek

A kiírás három kategóriájában összesen 42 pályázó jelentkezett. A szakmai értékelő bizottság először – a pályázókkal egyeztetett időpontban – meglátogatta a kerteket, alkalmazkodva a virágzási és termékérési ciklusokhoz, majd egy későbbi látogatással a szinten tartást minősítették. A kerteket megismerve – például a bio-gazdálkodóknak, a fűszernövény-termesztőknek – különdíjakat is kiosztottak. Az elkészített A4 méretű színes fényképeket a mézfesztiválon tablókon is bemutatva lehetővé tetté a lakossági szavazást a „közönségdíjra”.

Az elismerés is ösztönzőleg hatott, de sokan megfogalmazták, hogy nem csak a nyerési szándék volt a motiváció: örömet okozott a célirányos munka, a szomszédok, az arra járók dicsérete, tapasztalatcseréje. Az értékelésre a hagyományosan megrendezett mézfesztiválon került sor, és minden pályázó a kerti munkával összefüggő tárgyjutalmat is kapott. A verseny kiírói és a pályázók közösen megfogalmazták, jó kezdeményezés volt, örülnének, ha a jövőben is folytatnák, és ajánlják más települések, kertbarátok részére is.

- HBN -


A díjazottak

Legvirágosabb udvar/ház: 1, Márki Istvánné, 2, Fási Andrásné, 3, Gulyás Gyula.

Legjobban hasznosított kert: 1, Lőrinczné Erős Ilona, 2, Rácz Ferencné, 3, Tardi László

Legszebb előkert: 1, Bájiné Nagy Gyöngyi, 2, Tóth Anna, 3, Baji Miklósné

Egyéb kategória: Schwarzkopft Margaréta, Németh János, Kovácsné Váradi Katalin

Közönségdíj: Fási Andrásné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában