Helyi közélet

2016.10.26. 16:41

Clintonné elnöksége…

<em>Nagyon valószínű, hogy az Egyesült Államok következő kormányzatának irányvonala is ellenséges marad Oroszországgal szemben, és megmarad a washingtoni szankciós politika is – jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes kedden Moszkvában. Főleg akkor, ha a következő elnököt Hillary Clintonnak hívják majd – ezt már csak én teszem hozzá.</em> Kovács Zsolt jegyzete.

Nagyon valószínű, hogy az Egyesült Államok következő kormányzatának irányvonala is ellenséges marad Oroszországgal szemben, és megmarad a washingtoni szankciós politika is – jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes kedden Moszkvában. Főleg akkor, ha a következő elnököt Hillary Clintonnak hívják majd – ezt már csak én teszem hozzá. Kovács Zsolt jegyzete.

És vajon milyen lesz Magyarország viszonya az elnökválasztás után az USA-val? Főleg, ha nem az Orbán Viktor által kimondottan is favorizált Donald Trump lesz a befutó? Mernék fogadni rá, hogy olyan, amilyen Oroszországnak, leszámítva azt, hogy ellenünk nem hoztak szankciókat. A magyarázat egyszerű: az utóbbi hat év külpolitikájával ezt „érdemeltük ki”. Szerencsére ebben a kérdésben leginkább a pártpolitikusok nézetei ütköznek, és ezek a pályák sok esetben nem mozognak együtt a gazdasági és a közélet résztvevőiével. Remélem, ez marad a következő négy évre is, és egyik félnél sem jön el a totálisan a politika vezérelte világ. Abból ugyanis nekünk egyszer már elegünk lett, az amerikaiak pedig nem tudják, milyen az.

- Kovács Zsolt -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában