Helyi közélet

2016.09.19. 12:53

Okostelefonon is jelezheti, ha nem működik a közvilágítás

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A hibák gyors és egyszerű bejelentését szolgálja az E.ON applikációja.

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A hibák gyors és egyszerű bejelentését szolgálja az E.ON applikációja.

Tímár Ákos, az E.ON City programiroda munkatársa elmondta: olyan egyszerű alkalmazást fejlesztettek, amely közvilágítási hibák bejelentését teszi lehetővé úgy, hogy fotót és szöveges üzenetet is küldhet a bejelentő, s mindehhez automatikusan társul a jelzett hely GPS-koordinátája.

Mások is csatlakozhatnak

A mobiltelefonok mindhárom operációs rendszerében elérhető applikáción történő hibajelzéseket a www.varosszer­viz.hu weboldalon egy térkép is összesíti, de a bejelentő maga is visszajelzést kap a jelzésének feldolgozásáról és a hibaelhárításról. Mint hozzátette: az áramszolgáltató mobilalkalmazása továbbfejleszthető, vagyis más közműszolgáltatók és városüzemeltető cégek is csatlakozhatnak hozzá, Győrben, a várossal együttműködve például nemcsak a közvilágítási, hanem más közterületi hibát is jelezni lehet majd.

Gyorsabb a hibaelhárítás

Az egy hónapos tesztüzem után először Nagykanizsán vált elérhetővé a szolgáltatás, ami ha elterjed, gyorsabbá válik a hibák elhárítása is. A dél-zalai indulást követően még ebben az évben további 69 településen teszik elérhetővé az alkalmazást.

ÉKN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában