Helyi közélet

2016.09.15. 17:24

Megvan a jövő vasárnapi ebéd: egy hét múlva Zamat Fesztivál!

Debrecen - A gyümölcs lepárolt legjava és a „szülővárosának” nevét viselő hungarikum számos minőségi, ízletes változatát kóstolhatjuk meg a Nagyerdei Stadion előtti rendezvénytéren szeptember 23-a és 25-e között a IV. Debreczeni Zamat Pálinka és Pároskolbász Fesztiválon.

Debrecen - A gyümölcs lepárolt legjava és a „szülővárosának” nevét viselő hungarikum számos minőségi, ízletes változatát kóstolhatjuk meg a Nagyerdei Stadion előtti rendezvénytéren szeptember 23-a és 25-e között a IV. Debreczeni Zamat Pálinka és Pároskolbász Fesztiválon.

Páratlan ízvilágú páros sercegése felelgetett a csicsergő madaraknak csütörtökön a Nagyerdei Víztorony tövében, ahol a világhírű finomságon túl a IV. Debreczeni Zamat Pálinka és Pároskolbász Fesztivál részleteivel is megkínálták a jelenlévőket a szervezők. A több éves munka nyomán tavaly hungarikummá nyilvánított debreceni páros kolbászt nyolc étterem tálalja majd a szeptember 23. és 25. között idelátogatóknak, de jelen lesznek helyi hentesek is. A város gasztro nómiai büszkeségét az eredeti receptúrák rekonstrukciójával megalkotott, tavaly elfogadott kódexben előírtak alapján készítik el. Étvágygerjesztőt sem lesz könnyebb választani: az ország legjobb pálinkaházai, összesen 15 manufaktúra képviselői több száz liter nedűvel érkezik majd.

Fotó: Molnár Péter

– A debrecziner-t nyomban kötik városunkhoz a külföldiek, ha eláruljuk, hol élünk. Cél, hogy az ideutazók ne csak a Zamaton, hanem minél több helyszínen kóstolhassanak minőségi pároskolbászt és hírét vigyék. Ehhez azonban a gyártási feltételeket is meg kell teremteni, illetve a kapacitást növelni – számolt be a folyamatban lévő munkáról, tárgyalásokról dr. Széles Diána. Az alpolgármester úgy fogalmazott: „Ez a rendezvény szívből-szerelemből született.” Miklósvölgyi Péter, az esemény fesztiváligazgatója megerősítette ebben, s reményét fejezte ki, hogy hamarosan nagyhírű rentábilis rendezvénnyé fejlődik a Zamat, ahogyan történt az a Campus Fesztivállal is. – A pálinkások körében máris a legjobbak között tartják számon országos szinten – ismertette Komáromi János, a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend tagja. Épp ezért az idei eseménysort egy pálinka szakmai nappal egészítik ki. Esténkét koncertek várhatók, többek között a Magna Cum Laude, a Csík zenekar, a Parno Graszt lép fel.

A fesztivál szeptember 23-án 14 órakor nyílik, pénteken és szombaton 17 óráig, vasárnap egész idő alatt ingyenes.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában