Helyi közélet

2016.08.22. 17:39

Ismét Guinness-rekordra törnek az esztári lecsófőzők

Esztár - Ötödik alkalommal telik meg az üst a lecsó fővárosában.

Esztár - Ötödik alkalommal telik meg az üst a lecsó fővárosában.

Az idén is megrendezik a Lecsófesztivált Esztáron. Az augusztus 26-án és 27-én sorra kerülő eseményről Szécsi Tamás, a falu polgármestere elmondta, hogy annak idején szakítani akartak a falunapos hagyományokkal, és helyette több embert vonzó eseményt szerettek volna. Ez az elképzelés olyannyira bevált, hogy tavaly már 15 ezren látogatott ki a kétnapos gasztronómiai rendezvényre.


Az 5. Esztári Lecsófesztiválról tartottak sajtótájékoztatót hétfőn | Fotó: Molnár Péter


Az idén a lecsó mellett közel 30 fellépő biztosítja majd a jó hangulatot. A meghívottak között szerepelnek olyan ismert előadók is, mint az Ocho Macho, a Bikini, az Irigy Hónaljmirigy vagy akár a Magna Cum Laude. A kísérő programok között lesz Civil udvar, ahol a civilszervezetek mutatkozhatnak be, Futrinka utca a legkisebbeknek, LecsodaNő – azaz anyukamegőrző – és RetROM kocsma is. A legjobban várt program azonban mégis maga a főzőverseny, ahol közel száz magyarországi és határon túli csapat mérkőzik meg a legjobb lecsó címért. Emellett pedig az ismert és népszerű szakács, Benke Laci bácsi vezetésével Guinness-rekordot kísérelnek meg, ugyanis 1,5 tonna lecsót főznek, amit idén is ingyenesen osztanak szét a látogatók között, ám egy becsületkasszát is felállítanak, aminek a bevételét jótékonysági célokra ajánlják fel.

HBN–BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában