Helyi közélet

2016.07.25. 14:51

Videó: Még a rektor is dobok mögé ült a Campuson

Debrecen - A Campus Fesztivál „legmagasabb impaktfaktorral rendelkező formációja” lépett fel szombaton az Egyetem tér színpadán.

Debrecen - A Campus Fesztivál „legmagasabb impaktfaktorral rendelkező formációja” lépett fel szombaton az Egyetem tér színpadán.

Black Sabbath, Deep Purple, Free – legendás rockzenekarok számait adta elő a Szilvássy Zoltán rektorral kiegészült egyetemi kötődésű Android zenekar a Campus Fesztivál utolsó napján.

Az együttest 1980 őszén az egyetem jogelődjének vegyész és matematikus hallgatói alapították (Tőzsér József és Milesz Sándor - billentyű, Dudás János - szólógitár, Székelyhidi László - basszusgitár). A tagok közül többen még ma is kötődnek az alma materhez: Tőzsér József professzor, a zenekar vezetője, a Debreceni Egyetem Biokémiai és Molekuláris Biológiai Intézetének igazgatója, Mező Orbán dobos pedig az intézet dolgozója.

A rektorral megerősített formáció, az Android együttes Svejkfigurák című (Jaroslav Hasek regénye alapján, zene és dalszövegíró: Tőzsér József) zene/játékát követően lépett a színpadra. A Black Sabbath-tól a Paranoidot, a Deep Purple-től a Black Night-ot és a Strange Kind of Womant, a Free-től az All Right Now-t játszották el, a szintén vendég Makranczi Béla (Tűzlabda) énekessel együtt.



Szilvássy Zoltánt és Tőzsér Józsefet a fesztivál helyszínéről tudósító FM90 Campus Rádió kérdezte a fellépés előtt. A beszélgetésben a rektor felidézte, hogy a 70-es években aktívan dobolt: több baráti zenekarban is játszott, sőt 1976 nyarán még a Balatonfüreden koncertező és dobos nélkül maradt legendás Skorpió együttesnek is besegített. Így nem sokáig habozott, amikor Tőzsér József megkereste a különleges felkéréssel. A rektor bevallotta: a felkészülést a próbák sora mellett egy otthonra vásárolt elektromos dobszett is segítette.

S hogy milyen érzés újra a dobok mögé ülni? Szilvássy Zoltán erre válaszolva kifejtette: „mintha versenylóként 40 év kihagyás után – miközben már az ember teljesen más dolgokkal foglalkozik ismét elindulna egy derbin, az illető rácsap kettőt a pergőre meg a tomokra, s egy szempillantás alatt visszajön minden”.

A rektor dobtudását az augusztus végén az intézmény gólyatáborába érkező elsőévesek is ellenőrizhetik. A tervek szerint a professzorokból álló egyetemi formáció koncerttel köszönti majd a Debreceni Egyetemre érkező gólyákat.

- Debreceni Egyetem -


Még nem nőtt túl nagyra a Campus Fesztivál

Debrecen - Biztonságosabb, tisztább és a fák alatt bulizni nagy élmény – vallják a campusozók.


Campus Fesztivál: a lényeg egy helyen!

Debrecen - Testközelből követjük nyomon az idei év legnagyobb debreceni buliját, a Campus Fesztivált. Beharangozók, hangulatjelentések, fotók és videók minden mennyiségben!


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában