Helyi közélet

2016.07.06. 09:36

Késsel rabolt a debreceni duó, betöréssel is gyanúsítják őket

Debrecen - Addig kutattak a házban, míg megtalálták a pénzt a lakó cipőjében, egy cigarettásdobozba rejtve.

Debrecen - Addig kutattak a házban, míg megtalálták a pénzt a lakó cipőjében, egy cigarettásdobozba rejtve.

Erőszakkal szerzett pénzt az a fiatalokból álló bűnbanda, amely előbb egy ételbárt, majd pedig egy idős férfit támadott meg. A Nagy Lajos király téri üzletbe június 5-re virradóan törtek be. Az ablakon átjutottak be, onnan élelmiszereket, üdítőitalokat, a pénztárból pedig készpénzt zsákmányoltak. Öt nappal később szintén ezt az üzletet támadták meg, ám akkor pénzt nem találtak. A négyből három fiatalt – valamennyien 18-20 évesek – elfogták, beismerték a bűncselekmény elkövetését. Negyedik társuk, a 19 éves Sztankovics Xavér Márk viszont azóta is bujkál a rendőrök elől, országos elfogatóparancsot adtak ki ellene.


Sztankovics Xavér Márkot még keresi a rendőrség | Fotó: police.hu


Az egyik elfogott fiatalember, K. Dávid – írja a Zsaru Magazin – bevallotta, hogy Sztankoviccsal egy idős férfit is kiraboltak a debreceni Cikória utcában. A két fiatal betört a 65 éves férfi házába, akitől pénzt követeltek. Miután a férfi ennek nem tett eleget, több alkalommal megütötték és a heverőre lökték, majd átkutatták a házát és egy ott talált törött késsel megfenyegették, hogy minden hónapban adjon nekik 60 ezer forintot. A gyanúsítottak végül megtalálták a sértett pénzét, amellyel távoztak. A férfi az esetről nem tett bejelentést a rendőrségen, de fényképről felismerte támadóit.



Két fiatalember az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet, míg K. Dávidot a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, azóta pedig előzetes letartóztatásba is került. Rablás bűntett és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoznak a fiatalok ellen.


Fotó: police.hu | Kattintásra galéria nyílik


HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában