Helyi közélet

2016.05.25. 18:24

Visszakérnék az iskolákat a szocialisták

Debrecen - A közgyűlés Fidesz-KDNP frakciója szerint ezután is milliárdokat költenek oktatásra.

Debrecen - A közgyűlés Fidesz-KDNP frakciója szerint ezután is milliárdokat költenek oktatásra.

Madarasi István az MSZP önkormányzati képviselője egy sajtótájékoztatón elmondta: a közgyűlés várhatóan csütörtökön tárgyalja azon javaslatukat, mely szerint Debrecen kérje vissza az iskolák fenntartói jogát az államtól. Hozzátette: az előterjesztést előzetesen megtárgyalta a közgyűlés oktatási bizottsága ám a testület Fideszes többsége nem értette meg a javaslat lényegét, sőt tudatosan félremagyarázták – fejtette ki az ellenzéki képviselő. Madarasi István szerint Debrecen az elmúlt évtizedekben sikeresen tudta működtetni iskolahálózatát, magasan tartotta az oktatás színvonalát. Az az állítás mely szerint ezt Debrecen nem tudná finanszírozni, nem igaz – vélekedett.

A szocialisták oktatáspolitikusa, Pallás György ezt azzal egészítette ki, hogy a legnagyobb önkormányzati szövetségek szerint a helyhatósági fenntartás olcsóbb és hatékonyabb, mint az állami. Úgy vélte, az a törekvés helyes az állam részéről, hogy az átlagnál gyengébb iskolákat fel akarják hozni, de Debrecenben az átlag fölötti volt a színvonal.

Milliárdok az oktatásra

A közgyűlés Fidesz-Kdnp frakciója erre úgy reagált, hogy Debrecen vezetése számára kiemelten fontos az oktatás színvonalának megőrzése és folyamatos fejlesztése, függetlenül attól, hogy ki az iskola fenntartója. Az oktatás melletti elkötelezettséget bizonyítja, hogy az elkövetkezendő években 10 milliárd forint uniós forrást fordítanak az oktatás fejlesztésére, amelynek része egy új nemzetközi iskola építése is.

HBN-OCs

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában