Helyi közélet

2016.05.17. 17:06

Több mint húszezer önkéntes jelentkezett az idei Szeretethídra

Debrecen - A Szeretethíd kortól és nemtől függetlenül mindenkit vár, határon innen vagy túlról.

Debrecen - A Szeretethíd kortól és nemtől függetlenül mindenkit vár, határon innen vagy túlról.

Közösen tenni egymásért, a helyi és gyülekezeti közösségekért és a teremtett világért, ez a Szeretethíd fontos célja. – Az idén tízéves Magyar Református Szeretetszolgálat immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a Szeretethíd Kárpát-medencei református önkéntes napokat, amely a magyar református egység napja köré szerveződik – mondta Prof. Dr. Fekete Károly, tiszántúli református püspök. A Szeretethíd fővédnöke beszédében kiemelte azt is, hogy a program lényege a hálából fakadó jócselekedet. – Hasonlóan az első keresztényekhez, példaértékű az összefogás, közel 21 ezer önkéntes jelentkezett. Ez az együttműködés példa lehet az év minden napjára – fogalmazott. Majd felidézte: az elmúlt években egyre több önkéntes csatlakozott a programhoz, akik folyamatosan és hősiesen helytálltak egész Kárpátalján.

A várossal karöltve

Debrecenben május 20-án és 21-én tartanak jótékonysági sportnapot a Nagyerdei Stadion déli oldalán, amit a város önkormányzata anyagilag is támogat. – A Református Szeretetszolgálattal állandó együttműködésben állunk, nem csak a Szeretethíd kapcsán. A város 300 ezer forinttal segíti az eseményt, hiszen amellett, hogy eszmeiségében és szellemiségében is magas értékeket képvisel, konkrét eredményeket is felmutat – mondta Szentei Tamás, a debreceni önkormányzat kulturális osztályvezetője. A Szeretethíd idén megvalósuló feladatai Magyarország több települését is érintik, Bagaméron például egy játszóteret fognak építeni.

Egymást összekötő híd

– Az első szeretethidat Jézus Krisztus alkotta meg, amikor összekötötte a mennyet és a földet. Amiben a föld szükséget szenvedett, azt kipótolta a mennyből – mondta Fekete Károly. – A Református Szeretetszolgálat küldetése, hogy megkeresse az elesetteket, és segítsen nekik, akárcsak a Szeretethíd programnak. A Kárpát-medencében 286 települést és 380 csoportot értünk el eddig, szükség van erre a közös, társadalmi elindulásra – hangsúlyozta Pál Sándor, a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke. A programot telefonhívással is lehet támogatni, az 1358-as szám felhívásával 250 forintot adományozhatnak.

HBN–VK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában