Helyi közélet

2016.05.02. 12:41

Olvasónktól: Fedett váró nincs, öreg járda van

Debrecen - <em>A Szoboszlói úton, a Tarján téren vagy 30 éve volt egy téglából épült, deszka ülőkével ellátott buszmegálló. Aztán lebontották, hogy majd szép újat építenek helyette. Mi lakók, azóta is várjuk!

Debrecen - A Szoboszlói úton, a Tarján téren vagy 30 éve volt egy téglából épült, deszka ülőkével ellátott buszmegálló. Aztán lebontották, hogy majd szép újat építenek helyette. Mi lakók, azóta is várjuk!

Még a parkba kihelyezett padokat is elvitték, nehogy valaki ráüljön. A Közép utcai óvodába igen sok gyereket hordanak a Tócóskertből, valamint Földi utcai orvosi rendelőbe is sok idős ember jár, akik kénytelenek esőben, szélben, a szabad ég alatt várni a 19-es buszt, ami sok esetben kimarad, mert a lámpák megfogják. Jó lenne, ha visszaadnák a fedett megállónkat! (Ha lehet, ne olyat, mint a villamosmegállóban van), és egy pár padot is tehetnének ki. A parkban valamikor voltak büfék, fagyisbódék, amelyeknek az aknafedelét elvitték az ügyeskedők. Félő, hogy a buszra váró gyerekek beleesnek az aknába!

A Földi utca 11-13. szám alatti lakások előtt pedig körülbelül százéves téglajárda van. Jó lenne, ha leaszfaltoznák, ugyanis az oviba, orvosi rendelőbe babakocsit tolni ott már csak az úttesten lehet, mert a járdán elakad, a gyalogos pedig a bokáját töri.

- Csige Sándorné, Debrecen -

Tervezik, javítják, pótolják

Városunkban közel 650 közösségi közlekedési megállóhely található, melyeknek mintegy harmadán van fedett utasváró – tartalmazza a debreceni polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályáról küldött válaszlevél. Eszerint az éves költségvetéséből csak az említettek javítását, felújítását tudják elvégeztetni. Olvasónk kérelme nyomán felveszik azonban a megoldandó feladatok sorába azt is, hogy a Tarján térnél lévő, Szoboszlói út elnevezésű megállóhoz készüljön fedett utasváró. Ugyanoda, valamint a park területére a még idén padokat helyeznek ki.

A levél szerint az elvégzendő idei munkák között szerepelt a Földi János u. 11-13. számú ingatlanok előtti járdaszakasz átépítése. Amennyiben a költségvetés lehetővé teszi, úgy a kért munkát még a nyár folyamán elvégezteti az önkormányzat.

A buszmegálló mögötti zöldterületen található hiányzó fedlap pótlását soron kívül megrendelték, és a balesetveszély elkerülése érdekében megjelölték az aknát. A fedlap pótlását várhatóan két héten belül elvégzi a kivitelező.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában