Helyi közélet

2016.05.27. 18:17

DK: „szemét-ügy” az államosítás

Debrecen - A Fidesz politikusa szerint nem lesznek szeméthegyek az utcákon.

Debrecen - A Fidesz politikusa szerint nem lesznek szeméthegyek az utcákon.

Varga Zoltán, a DK önkormányzati képviselője szerint szeméthegyek és patkánycsapatok is megjelenhetnek a város utcáin jövőre, amennyiben nem sikerül megoldani a hulladékszállításban kialakult helyzetet. Az ellenzéki politikus sajtótájékoztatóján elmondta: a rezsi csökkentése miatt rossz anyagi helyzetbe kerültek a hulladékszállítással foglalkozó vállalatok. A Debrecenben ezt a tevékenységet végző Debreceni Hulladék Közszolgáltató Kft-t (DHK Kft-t) az elmúlt években 200-200 millióval támogatta az önkormányzat. A közelmúltban ráadásul belépett a hulladékszállítási piacra egy a számlázással foglalkozó állami cég, amely ugyan elvileg már április 1-je óta működik, de egyelőre mégsem utalja tovább a beszedett szemétszállítási díjakat a munkát végző vállalkozásoknak. Varga Zoltán állította: amennyiben az önkormányzat nem akarja, hogy megszűnjön a szemétszállítás, a jövőben még több pénzt, akár évi 300-400 millió adóforintot lesz kénytelen erre fordítani.

A közgyűlés Fideszes képviselője Czellér László erre azt válaszolta, hogy az állami Nemzeti Hulladékgazdálkodási Zrt-t azért hozták létre, hogy a rezsicsökkentés eredményei megmaradjanak, ne nőjön a szemétszállítás ára. Amíg az új cég számlázása nem indul el, addig DHK Kft. fog számlázni. – Amennyiben gazdálkodásukban esetleg veszteség keletkezeik, azt a város bizonyos mértékig pótolni fogja. Szeméthegyek biztosan nem lesznek – jelentette ki Czellér László.

HBN-OCs


Megszabadítják a szeméttől az óvárost

Debrecen - A magas fűvel borított területeket a polgármesteri hivatalnál lehet bejelenteni.


Törvényben garantált a folyamatos szemétszállítás

Budapest - Sehol sem áll le a szemétszállítás, az ezzel kapcsolatos hírek teljesen alaptalanok és felelőtlenek; a közszolgáltatás folyamatos ellátását jogszabályi garanciák biztosítják - közölte a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (NHKV Zrt.) pénteken az MTI-vel.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában