Helyi közélet

2016.05.24. 11:32

Debrecen visszavár!

Debrecen - A Debreceni Egyetem története mellett az intézmény képzési kínálatával is megismerkedhettek hétvégén a gyöngyösi gimnazisták.

Debrecen - A Debreceni Egyetem története mellett az intézmény képzési kínálatával is megismerkedhettek hétvégén a gyöngyösi gimnazisták.

Az egyetem épülete, története iránt érdeklődő számtalan turistacsoport közül tavaly csaknem 20 középiskola kiránduló osztályai keresték fel az Egyetem teret. Az intézmény beiskolázási tervének részévé vált, hogy az érdeklődőket a szakavatott kalauzolás mellett az egyetem i kínálatával is megismertetik.

- A gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium 10-es diákjai még csak gondolkoznak a továbbtanuláson, de lassan számukra is közeleg az az időszak, amikor választani kell – mondta az unideb.hu portálnak Végh Hajnalka osztályfőnök, aki egykor maga is az egyetem magyar-angol szakos diákja volt.

- Én nagyon jól éreztem itt magam, fontos számomra, hogy megismertessem másokkal is az egyetemet, talán ez is segít a továbbtanulásnál a döntésben – hangsúlyozta a tanárnő.

Mindezek ismeretében nem véletlen, hogy már nem először hozza középiskolásait Debrecenbe. A május 20-án érkező csoportot Pogány Emese, a Hallgatói Karrierközpont vezetője kalauzolta, ötvözve a történelmi emlékek felidézését a jelenlegi hallgatói élet bemutatásával.

Az Egyetem téri campus, a Főépület, a Díszudvar, az Aula és a Rektori Tanácsterem megtekintése után Pósánné Rácz Annamária oktatási igazgató tartott tájékoztatást arról, mi mindenre számíthat az, aki hallgatóként szeretne visszatérni Debrecenbe.

- Az egyetem Oktatási Igazgatóságának jelenlegi legfontosabb feladata az új általános- és középiskolai testnevelő tanári szak beindításával kapcsolatos teendők ellátása. A hozzánk most ellátogató gyöngyösi osztály tanulói már abban a szerencsés helyzetben lesznek, hogy akár erre a szakra is felvételizhetnek, ugyanúgy, ahogy a tervek szerint hamarosan beinduló újdonságra, a pilótaképzésre is – mondta tájékoztatójában Pósánné Rácz Annamária.

Bár a 2016/17-es tanév felvételi jelentkezési határideje már jóval korábban lezárult, az egyetem fontos és folyamatos feladatának tartja, hogy leendő diákjai megismerkedhessenek az intézménnyel. Aki pedig szeptembertől a Debreceni Egyetem hallgatója szeretne lenni, július 12-ig még módosíthatja az eddig megjelölt felvételi sorrendet. Az, hogy kiből lesz debreceni diák, a július 26-i ponthúzás után derül ki.

- unideb.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában