Helyi közélet

2016.05.11. 12:45

Balesetmentes nyári szünet a cél

Debrecen - Általános iskolásoknak tartottak előadást a debreceni rendőrök.

Debrecen - Általános iskolásoknak tartottak előadást a debreceni rendőrök.

A Debreceni Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai 2016. május 10-én Debrecenben, az Ibolya utcai általános iskolában tartottak előadást a gyerekeknek, akikkel játékos formában ismertették a közlekedési szabályokat, a jelzőtáblák jelentését, és azt, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy biztonságosan közlekedjenek.

Mezőfényi Szilárd r. főtörzsőrmester a fiatalokat leginkább érintő gyalogos és kerékpáros szabályokra hívta fel a figyelmüket. Közösen megbeszélték a bicikli kötelező felszereléseit és az ezzel a járművel közlekedőkre vonatkozó szabályokat (járdán, úttesten, kerékpárúton, kerékpársávon, lakó-pihenő övezetben kerékpározás), valamint kitértek a fejvédő viselésének fontosságára és a láthatósági mellény használatának szabályaira kerékpározás közben. A foglalkozás célja az volt, hogy a diákok felkészítésével megelőzzük a közlekedési baleseteket a közelgő nyári szünetben is.

- police.hu -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában