Helyi közélet

2016.04.12. 19:38

Pardon!

<em>Végre vége a vasárnapi zárva tartásnak – lélegezhettek fel sokan Rogán Antal hétfői bejelentése után. Bár a miniszter próbálta a döntést úgy kommunikálni, mintha azt csak az állampolgárok érdekében hozták volna, ám azok számára, akik kicsit is követték a történetet, nyilvánvaló, hogy ez nem belátás kérdése volt. Ha az lett volna, legalább annyit mondanak: Pardon!</em> Sz. Fabók Ágnes írása.

Végre vége a vasárnapi zárva tartásnak – lélegezhettek fel sokan Rogán Antal hétfői bejelentése után. Bár a miniszter próbálta a döntést úgy kommunikálni, mintha azt csak az állampolgárok érdekében hozták volna, ám azok számára, akik kicsit is követték a történetet, nyilvánvaló, hogy ez nem belátás kérdése volt. Ha az lett volna, legalább annyit mondanak: Pardon! Sz. Fabók Ágnes írása.

„Az elmúlt egy évben nem sikerült meggyőzni az embereket arról, hogy ez az intézkedés az ő szempontjukból is sikeres” – mondta Rogán. Pardon, a kormányon kívül kinek a szempontjából is volt ez sikeres? – kérdezem, bár tudom, statisztikákkal igyekeztek alátámasztani az elmúlt egy évet, ám a számok mögött (nőtt a foglalkoztatás és a vásárlások nettó értéke) más okok is meghúzódhatnak. „Felelőtlenség lenne, hogyha ebben a kérdésben most népszavazásra kerülne sor” – fogalmazott Rogán, hangsúlyozva: sokba kerülne. Sokba, főleg a Fidesznek, hiszen minden esély megvan, pardon, volt arra, hogy az MSZP egy sikeres népszavazással erősödjön meg. De erre is volt magyarázat, a pénzt inkább egy számukra, pardon, számunkra fontos népszavazásra kell elkölteni. És ez olyan biztos, mint az, hogy a családoknak jó a vasárnapi zárva tartás. Pardon, mégse…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában