Helyi közélet

2016.03.29. 20:03

Kiállnak a pedagógusok mellett

Debrecen - A Civil Fórum azt szeretné, ha a debreceni iskolák is csatlakoznának a szerdai tiltakozáshoz.

Debrecen - A Civil Fórum azt szeretné, ha a debreceni iskolák is csatlakoznának a szerdai tiltakozáshoz.

Több okból is szolidaritást vállal a Civil Fórum Debrecen Egyesület azokkal a pedagógusokkal, akik változtatni szeretnének az oktatási rendszeren – hangoztatta dr. Gondola Zsolt Zoárd elnök keddi sajtótájékoztatóján. – Egyrészt információink szerint Debrecenben is működik egyfajta megfélemlítés. A magánbeszélgetések során mi is halljuk, hogy mennek a telefonálgatások, amelyeknek az a célja, hogy a cívisvárosban egy iskola se csatlakozzon a szerdai megmozduláshoz. A Tanítanék mozgalom volt az első, amely kimondta, hogy az iskolákat vissza kell adni az önkormányzatoknak, mely egybeesik a mi elképzeléseinkkel is. Debrecen mindig is iskolaváros volt, a szabad iskola, az iskolarendszer tulajdonlása városunk szabadságának és függetlenségének egyik jelképe is. Egységben lehet az az erő, ami meghátrálásra kényszerítheti a jelenlegi kormányzati elképzeléseket – jelentette ki az elnök.

Fidesz: a többség felveszi a munkát

– A szerdai engedetlenségi mozgalom nem debreceni, hanem országos akció, melyhez eddig az adatok szerint a 2200 oktatási intézmény öt százaléka csatlakozott, tudtommal ugyanez az arány Debrecenben is. A Gondola Zsolt által említett megfélemlítés számomra értelmezhetetlen. Azt gondolom, demokráciában élünk, mindenki véleményét illik tiszteletben tartani. Azét is, aki demonstrálni akar, és azokét is, akik fel szeretnék venni a munkát. Jelen állás szerint utóbbiak vannak abszolút többségben - reagált Szabó Gyula fideszes önkormányzati képviselő.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában