Helyi közélet

2016.01.15. 15:21

Nem koldul, csak segítséget kér

Debrecen - Becsapták az egykori olimpikon bunyóst, aki anyagilag padlót fogott, ezért fordult az ismerősökhöz, barátokhoz.

Debrecen - Becsapták az egykori olimpikon bunyóst, aki anyagilag padlót fogott, ezért fordult az ismerősökhöz, barátokhoz.

– Felháborít, hogy azt írják rólam egyesek, hogy koldulok! Nem vagyok koldus, csak egy olyan ember, akit becsaptak – nyilatkozta indulattal a hangjában a Hajdú-bihari Naplónak Kalucza Norbert, egykori válogatott ökölvívó, aki debreceni versenyzőként kijutott a 2008-as pekingi olimpiára.

Hazai és nemzetközi sikereit a DVSC színeiben elérő ökölvívó 2014 nyarán elhagyta a cívisvárost, s a fővárosban folytatta karrierjét. Az első év jól sikerült, ám ezt követően Kaluczának – rajta kívül álló okok miatt – váltania kellett, s elhagyta az amatőrök táborát. Hiába nyerte meg első profi meccsét december 19-én, anyagilag teljesen padlót fogott az év végére, nem tudja fizetni albérletét, s ezért a Facebookon keresztül kért segítséget a barátaitól, ismerőseitől.

– Nincs mit szépíteni a dolgon, átvertek. Súlyos árat kellett fizetnem azért, hogy megtanuljam, a szóbeli megállapodás nem jelent semmit! Hónapokon keresztül hitegettek, hogy csak az ökölvívással foglalkozzam, az anyagi hátteret majd biztosítják a számomra, ám most ott tartunk, a főbérlő ki akar rakni a feleségemmel és a 7 éves kislányommal együtt az albérletből. Nagyjából 310 ezer forint tartozásunk van. Ezért gondoltam arra, hogy segítséget kérek az ismerősöktől, barátoktól a Facebookon keresztül. Nagyon rosszul esik, hogy egy honlap azt írta, koldusbotra jutottam. Nem koldulok, hanem segítséget kérek, és ez szerintem nagy különbség! Szerencsére sok barátom van, ennek köszönhetően már most jelentkeztek olyan klubok, ahol szívesen látnak. Bízom benne, hamarosan megoldódnak a gondjaim, s csakis az ökölvívásra összpontosíthatok – fogalmazott Kalucza, aki zárásként elmondta, nagyon nagy hibát követett el, amikor elhagyta Debrecent.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában