Helyi közélet

2015.12.01. 17:22

TOP 100: Kitűnőek a gazdasági alapok

Debrecen - Kordokumentum, amiből évről évre nyomon tudjuk követni a megye gazdaságát, és tervezhetjük a jövőt. Papp László, Debrecen polgármestere méltatta eképpen a TOP 100 magazint köszöntőjében.

Debrecen - Kordokumentum, amiből évről évre nyomon tudjuk követni a megye gazdaságát, és tervezhetjük a jövőt. Papp László, Debrecen polgármestere méltatta eképpen a TOP 100 magazint köszöntőjében.

– Nagyon jó évet zártunk – jelentette ki a városvezető, majd hozzáfűzte, hogy a megye gazdasági mutatói már válság utáni állapotot tükröznek, ráadásul úgy, hogy a 2020-ig terjedő időszak gazdaságfejlesztési forrásai még nem nyíltak meg. Az alapok tehát jók és fontos, hogy a rendelkezésre álló pénzeket hatékonyan tudják majd felhasználni. Ezért hozott létre a város a kamarával és az egyetemmel egy együttműködési szervezetet, amely a források eléréséhez, a külföldi befektetések koordinálásához komoly szakmai hátteret ad a gazdasági vállalkozásoknak.

– Közel 2 százalékkal csökkent a munkanélküliek aránya az utóbbi 1,5-2 évben. Célunk 2020-2022-re a 3 százalék alatti munkanélküliség, ami már rémisztő lehet a befektetőknek, mert ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag nincs szabad munkaerő. A városnak stratégiát kell alkotni, hogy a ’20-as évek elején ez ne legyen gond az itteni vállalkozásoknak, tudjanak növekedni, új befektetők jelenjenek meg, ezzel megőrizve versenyképességünket – fogalmazott Papp László.



A vállalkozói környezetért

– A megyei önkormányzat és a debreceni polgármesteri hivatal is tagja a TOP 100 klubnak. Ennek eredményei már látszanak a közfoglalkoztatottak elsődleges piacra jutásában. Fontos az önkormányzat és a gazdaság közötti párbeszéd – fogalmazott köszöntőjében Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke, aki az elmúlt évek TOP 100 magazinjait böngészve, egy beszédes számot is megosztott hallgatóságával: – Az adózás előtti eredmény a megyében 2013-ben 17,4 milliárd forint volt, 2014-ben már meghaladta a 188 milliárdot.

HBN


Az újraiparosítás és az innováció támogatása is a kormánycélok között van

Debrecen – Míg 2010-ben még megoldhatatlannak tűnő feladatok álltak a kormányzat előtt, mostanra látszanak az azóta végrehajtott reformok eredményei és sikerei – mondta Marczinkó Zoltán István.


Földrajzilag jó helyen vagyunk, de ez nem elég

Debrecen - Átalakuló logisztikai piacról, lassú vasútról beszélt Fülöp Zsolt.


A TOP 100, és a többi cég is növekedett

Debrecen - Az élcsoport stabil – jelentette ki Czinege Attila, a NAV regionális vezetője előadásában, utalva arra, hogy a TOP 100 cégek legtöbbje szerepelt a listán az elmúlt évtizedben. 2014-ben 3 milliárd forint feletti árbevétellel lehetett a körbe bekerülni.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában