Helyi közélet

2015.12.04. 17:19

Pluszpénz cseppen Debrecennek

Debrecen - Az Orbán Viktor látogatásakor kötött megállapodáson felül érkezik még kétmilliárd forint.

Debrecen - Az Orbán Viktor látogatásakor kötött megállapodáson felül érkezik még kétmilliárd forint.

Hogy pontosan mire költhető, még nem tudni, de az biztos, a Magyar Közlönyben csütörtökön megjelent kormányhatározat értelmében, Debrecen kétmilliárd forintot kap a megyei jogú városok támogatását célzó Modern Városok Program forrásaiból. A Papp László polgármester közleményéből az is kiderül, hogy erre a célra összesen 25 milliárd forintot fordít a kormány a program eredeti összegén felül. A határozat arról is rendelkezik, hogy a belügyminiszter rendeletben állapítsa meg az érintett önkormányzatoknak nyújtott újabb támogatás felhasználási célját, és a rendelkezésükre bocsátás módját.

Emlékeztetőül: még tavasszal született arról megallapodás, hogy a programban Debrecen mintegy 70 milliárd forintot kap, s többek között ebből épülhet fel 21 milliárd forintért a főpályaudvar. Innovatív fejlesztésekre 5 milliárd, repülőtér korszerűsítésére 1,2 milliárd, a Nagyerdőre (benne a strandfejlesztésével) 4 milliárd forint fordítható. Ezen kívül az új 600-700 hektáros ipari parkhoz szükséges állami földek átengedését, illetve magánterületek kisajátításához a forrásokat, valamint egy angol nyelvű alap- és középfokú oktatási intézmény létesítését is ebből finanszírozhatja a város.​

HBN-ÉP

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában