Helyi közélet

2015.12.04. 14:00

Közösségi élmény az úrjövetvárás

Debrecen - Három ok is különlegessé teszi az idei Nemzetközi Betlehemes Találkozót.

Debrecen - Három ok is különlegessé teszi az idei Nemzetközi Betlehemes Találkozót.

A téli ünnepköri játékok szemléjét 25. alkalommal szervezzük meg, tíz éve Debrecenben. Ünneplésre ad okot az is, hogy nemrég lezárult az a két éves munkafolyamat, amelynek eredményeképp a rendezvényt felvették a szellemi kulturális örökség jó gyakorlatok regiszterébe – mondta pénteki tájékoztatóján Gyöngy Péter főszervező. A december 11. és 13. között zajló programra régi ismerősök és új barátok egyaránt érkeznek a Kárpát-medence különböző részeiről. Harminc csapat, közel négyszáz fő mutatja meg azt, amit megőrzött a több száz éves hagyományokból.

– A Debreceni Művelődési Központ (DMK) adventi programjainak középpontjában nem közismert sztárvendégek állnak. A főszereplők itt mindig azok a helyi személyek, akik a önművelési céllal és környezetük hasznára tevékenykednek, a saját szórakozásukon túl a közösségeket is segítik az emelt lélekkel való ünnepvárást – fogalmazott Szentei Tamás a város kulturális osztályvezetője. Jantyik Zsolt, a DMK igazgatója megerősítette az elhangzottakat. – A városrészi családi eseményekre 18 helyszínen várjuk az érdeklődőket. Szép alkalma lesz a várakozás időszakának december 19. és 20 között a Nyitott Városháza programsor kézműves vásár és bemutatót.

HBN–HABE

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában