Helyi közélet

2015.12.21. 10:23

Jöhet a vádemelés a fegyveres lottózórabló ügyében

Debrecen - A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 40 éves V. Sándor ellen.

Debrecen - A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 40 éves V. Sándor ellen.

A nyomozás adatai szerint 2015. augusztus 29-én 13 óra 55 perckor az egyik debreceni lottózóba egy arcát maszkkal eltakaró férfi ment be, aki egy késsel az eladót a bejárati ajtó bezárására kényszerítette. A gyanúsított ezután a kasszában található készpénzt, valamint a pulton lévő sorsjegyeket magához vette, majd kétszer ötvenezer forint értékben sportfogadási szelvényeket adott fel. A férfi ezt követően az eladót egy hátsó helyiségbe kényszerítette, majd a helyszínről elmenekült. A bűncselekmény során személyi sérülés nem történt.



Az esetről történt bejelentést követően a rendőrök széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amely eredményre vezetett. A nyomozók látókörébe került egy a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 40 éves helyi férfi, akit hat órával a bűncselekmény elkövetése után elfogtak és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállítottak.

A gyanúsított lakásán tartott házkutatás alkalmával a nyomozók megtalálták a bűncselekmény elkövetéséhez használt kést, valamint a szemetesben a gyanú szerint a rabláskor viselt ruházatát. A férfi táskájából hiánytalanul előkerültek az eltulajdonított sorsjegyek és a készpénz.



Gyanúsítotti kihallgatásán V. Sándor a nyomozóknak beismerő vallomás tett. A rendőrség által bűnügyi őrizetbe vett férfit a Debreceni Járásbíróság 2015. szeptember 1-jén előzetes letartóztatásba helyezte.

A rendőrség a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában