Helyi közélet

2015.12.02. 13:17

Illetéktelen

<em>Végre megszüntetnek egy bosszantó és indokolhatatlan kötelező kiadást, az illetéket némelyik okmány kiadásánál. Nincs élő ember, aki meg tudná magyarázni, hogy mi kerül négyezer forintba egy rózsaszín plasztikkártya – nevesül az első jogosítvány – kinyomtatásán és postázásán.</em> Horváth Borbála jegyzete.

Végre megszüntetnek egy bosszantó és indokolhatatlan kötelező kiadást, az illetéket némelyik okmány kiadásánál. Nincs élő ember, aki meg tudná magyarázni, hogy mi kerül négyezer forintba egy rózsaszín plasztikkártya – nevesül az első jogosítvány – kinyomtatásán és postázásán. Horváth Borbála jegyzete.

Díjazom a többi könnyítést, megszűnhet végre a kép, ami az ilyen illetlenül elkért pénz kezemből kieresztésekor ötlött a szemem elé folyton: mécses fölé tartom az ezreseim, s a hamut szenvtelenül kirántja a huzat az ablakon. Egy „köszönöm”-be kerül majd a vállalkozói igazolvány kiadása, és a vatikáni valutában mérik majd a 160 négyzetméternél kisebb ingatlanok építését is. Isten fizesse meg. Végre egy mindenki számára előnyös döntés. Jó hír. Gyanúsan jó. Ezt állapítja meg a – koránál fogva még nem is olyan – sokat látott állampolgár, s magára szól, hogy nem tud maradéktalanul örülni. Nem „hurrásan”, mint a NAV-átalakítás melletti mini véleménysorban a Fidesz és nem is hibakereső-üzemmódra kapcsolva, mint az ellenzék, amely az intézményreformot magát el is felejtette véleményezni, csak úgy, KDNP-módra mérsékelten és hunyorogva remélve, hogy tényleg nem vet majd árnyékot a lesütő napsugár sehová. Az a reakciósor tökéletes tükör.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában