Helyi közélet

2015.12.04. 17:37

Időjárás-jelentés - 2015. december 4.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

Dél- és Közép-Európa felett egy erősödő anticiklon terül el, amely észak felé tovább terjeszkedve a szárazföld egyre nagyobb részének időjárását teszi eseménytelenné. Zavartalan napsütésről ugyanakkor ott sem beszélhetünk, hiszen többek között a mediterrán térségben és a Kárpát-medencében az alacsony szinten megrekedt nedves levegő miatt napközben is borús, néhol tartósan ködös az idő. A hőmérséklet ennek ellenére a sokévi átlag közelében, vagy kissé afölött alakul; a középső területeken általában 7, 12, délebbre pedig 14, 19 fokot mérnek kora délután. Nyugat- és Észak-Európa felett ugyanakkor már egy többközéppontú ciklonrendszer hatására sok a felhő, és több helyről jelentenek - főként Norvégiából és az Egyesült-Királyságból - esőt, záport, északról havazást. Napközben a legtöbb helyen fagypont felett marad a hőmérséklet, de a Skandináv-félsziget jelentős részén, és a Kelet-európai-síkság területén -1, -7 fok között alakul a csúcsérték. A Kárpát-medence időjárását szombaton is alapvetően a magasnyomás alakítja, így változás időjárásunkban nem várható.

Várható időjárás az ország területén szombat estig

Az ország jelentős részén erősen felhős vagy borult, párás, és néhol tartósan ködös lesz az idő, csak kisebb körzetekben, szombaton nagyobb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon lehet átmenetileg szakadozottabb a felhőtakaró. Néhol ugyan szitálás előfordulhat, de számottevő csapadék sehol sem lesz. Általában gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, csak az Alpokalján élénkül meg szombaton a déli szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 5 és 10 fok között valószínű.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában