Helyi közélet

2015.12.02. 17:11

Időjárás-jelentés - 2015. december 2.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

Európa legnagyobb részén várat magára a tél. Bár a Skandináv-félsziget északi harmadán és az Ural előterében helyenként havazik, de kemény hideg ott sincs. Napközben gyengén fagy, és éjszaka csak néhol süllyed -10 fok alá a hőmérséklet. A kontinens nyugati és déli felén viszont inkább tavaszias hangulatú az időjárás, nagy területen akár több órára is kisüt a nap, és a hőmérséklet csúcsértéke 10, a mediterrán térségben 15 fok feletti. Dél-Skandináviában, a Germán-Lengyel-alföldön, valamint Kelet-Európában mérsékeltebb a felmelegedés, de az ottani 2, 8 fok közötti hőmérséklet átlagos, vagy kissé átlag feletti értéket jelent. Csütörtök estig a Kárpát-medence felett egy anticiklon erősödik meg, a magasabb légrétegekben enyhe levegő áramlik. Ez az időjárási helyzet a medencében kedvez a tartósan megmaradó ködnek, a sok alacsonyszintű felhőnek.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig

Éjszaka az ország nagy részén gyengén felhős lesz az ég, északkeleten lehet még mindig több a felhő. Csapadék nem valószínű. Hajnalra több helyen köd képződik, amely csütörtökön néhol tartósan megmarad, illetve többfelé alacsonyszintű felhőzet alakul ki. Kevés helyen, elsősorban a középső területeken süthet ki a nap. Komolyabb csapadék nem várható, legfeljebb néhol lehet szitálás, a keleti határnál gyenge eső. Gyenge vagy mérsékelt lesz a változó irányú szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 5 és 10 fok között valószínű; a tartós ködben 1-2 fokkal hidegebb, a hosszabban napos részeken melegebb is lehet.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában