Helyi közélet

2015.12.02. 09:42

Dugó

<em>Ha van hely Debrecenben, melyet ajánlatos csúcsforgalomban elkerülni, akkor az a Homokkerti felüljáró. Perceken keresztül csak állunk az autóval, jobb esetben néhány métert araszolunk előre, és esszük a mérget. Amikor minden irányból kocsisorok, de mozgásnak csak halvány jelei látszanak.</em> Égerházi Péter írása.

Ha van hely Debrecenben, melyet ajánlatos csúcsforgalomban elkerülni, akkor az a Homokkerti felüljáró. Perceken keresztül csak állunk az autóval, jobb esetben néhány métert araszolunk előre, és esszük a mérget. Amikor minden irányból kocsisorok, de mozgásnak csak halvány jelei látszanak. Égerházi Péter írása.

Tudom, sok helyen van még ilyen, a járművek számának folyamatos növekedésével egyre kilátástalanabbul tudunk közlekedni a munkakezdés előtti és utáni órákban. Igen, így van ez, ha nem lehet rajta változtatni. De úgy vélem, a homokkerti káoszon lehetne, erre vonatkozóan már kérdeztem is az illetékeseket, a válasz: majd megoldja az intermodális központ (újabban: főpályaudvar) megépítése. Szerintem meg nem, de ez legyen a jövő zenéje. Most elég lenne a 4-es átvezető szakaszán az állomás felé az egyenes irányba hosszabb „zöldidőt” adni. Ezzel együtt, vagy önmagában is jó megoldás lehetne a Keletterv épülete előtti lámpánál megfogni a Wesselényi utcán érkező forgalmat, hogy addig le lehessen kanyarodni a felüljáróról, ami mostanság sokszor csak az ott elsőbbséget élvezők jóindulatán múlik. Nekem egyszerűnek tűnő megoldások, kár hogy én, és nem az illetékesek közlekednek arra.

- Égerházi Péter -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában