Helyi közélet

2015.11.09. 10:41

Videó: Egzotikus hangszerek a Djabe koncertjén

Debrecen - Újra zajos sikert aratott a debreceni kötődésű Égerházi Attila-vezette Djabe zenekar vasárnap a Sikk Klubban.

Debrecen - Újra zajos sikert aratott a debreceni kötődésű Égerházi Attila-vezette Djabe zenekar vasárnap a Sikk Klubban.

Az augusztus eleji koncerten a legendás Genesis együttes volt gitárosával, Steve Hackett-tel játszottak együtt, most pedig egy ritka hangszer, a tar világhírű művészével, az azerbajdzsáni Malik Mansurovval adtak klubkoncertet. Fellépésük akár főpróbának is tekinthető, hiszen néhány ráhangoló szám után szinte teljes egészében lejátszották legutóbbi stúdióalbumuk, a Forward anyagát, melyet a Miskolci Filharmonikusokkal vettek fel, s ezt mutatják be kedden a Művészetek palotájában.

A debreceni koncerten a nagyzenekar csak a technika segítségével volt jelen, amit azonban pótolt az azeri művész produkciója, amikor a szintén vendégzenésszel, a tablás Mótyán Tiborral és a hegedűs Kovács Ferenccel, majd a dobossal Banai Szilárddal adott elő virtuózon használva az ősi húros hangszert. ​



Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában