Helyi közélet

2015.08.03. 12:55

Maradni akarnak az árkusiak a majorban

Hortobágy-Árkus - A majorban saját házaik vannak, Hortobágyon azonban bérleti díjat kellene fizetniük.

Hortobágy-Árkus - A majorban saját házaik vannak, Hortobágyon azonban bérleti díjat kellene fizetniük.Közmunkaprogramban épültek komfortos, hőszigetelt házak Hortobágyon, nem titkoltan azért, hogy lakhatást kínáljanak az Árkuson élők számára, ezzel csökkentve az elszigeteltségüket, egyszersmind a külterületi településrészek fenntartási költségeit is. Az árkusiak azonban hallani sem akarnak a költözésről. Nincs ugyan szennyvízcsatorna, és messze is van a falu, de azt mondják, erőszakkal sem lehet elvinni őket lakóhelyükről. Az önkormányzat azt közölte: a beköltözés lehetőség és nem kötelezettség.

Árkus egy élő tanyaközpont, amit furcsa módon az igazol, hogy ha rossz időpontban érkezik az újságíró, nem nagyon talál odahaza senkit. Az itt élő 12 lakos ilyenkor a munkahelyén, illetve a földjén tartózkodik, vagy a tanyajárattal Hortobágyra mentek vásárolni, gyógyszert felíratni, ügyet intézni.

HBN-SZZSL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában