Helyi közélet

2015.07.14. 12:35

Tényleg többet árt, mint használ ez a debreceni lámpa?

Debrecen - Nincs "mákja" annak aki a Mák–Ruyter utcai lámpánál hosszan, feleslegesen vár.

Debrecen - Nincs "mákja" annak aki a Mák–Ruyter utcai lámpánál hosszan, feleslegesen vár.

A közelmúltban a Faraktár utcai felüljáró közelébe áruházat építettek, és a Mák utcát a Zsuzsi kisvonat sínén keresztül összekötötték a Faraktár utcával. A Mák és a Ruyter utca kereszteződésébe jelzőlámpákat állítottak.



Internetes levelezőnk szerint ez a lámpa a hét minden napján, éjjel-nappal működik. Ráadásul, bár már az áruház vasárnap zárva van, a lámpa a hét utolsó napján a nagy semmit irányítja. Többet árt, mint használ.

Több sárga villogó

Ehhez egy másik fórumozó hozzátette, hogy abban a kereszteződésben naponta csak kétszer-háromszor halad át a Zsuzsi vonat. A Mák utca–Ruyter utcai csomópont fényjelző készülékei a Zsuzsi kisvasút biztonságos áthaladása érdekében jelenleg – a Nemzeti Közlekedési Hatóság által meghatározott módon – a hét minden napján 5 órától 22 óráig három fázisban, míg 22-től 5-ig sárga villogó módban üzemelnek – közölte a polgármesteri hivatal.



A válaszban az is szerepel, hogy a Debrecen területén található fényjelző készülékek az éjszakai órákban és hétvégén sárga villogó módban történő működtetésével és ezek összehangolásával kapcsolatban jelenleg is egyeztetések folynak. A tárgyalások részét képezi egyebek mellett a Zsuzsi vasút nyomvonalával párhuzamosan haladó Faraktár utca és Vámospércsi út jelzőlámpáinak működtetése is. Arról már megegyeztek, hogy a második félévében számos olyan csomópontban, amelynél a jogszabályi előírások és a forgalmi viszonyok azt balesetmentesen lehetővé teszik, éjszaka és hétvégén a fényjelző készülékeket sárga villogóra állítják.

HBN–OCs


Szavazzuk meg!

[poll id="958"]


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában