Helyi közélet

2015.07.14. 13:31

Jó hangulatú romanapot tartottak Pocsajban

Pocsaj - Csipkedőleves, roma módra készített pörkölt, lecsós nokedli, marhapörkölt romásan.

Pocsaj - Csipkedőleves, roma módra készített pörkölt, lecsós nokedli, marhapörkölt romásan.

Főzőversenyt, Ki mit tud?-ot szervezett a roma kisebbségi, valamint a települési önkormányzat július 4-én. Több különleges, hagyományos roma étel került terítékre, és szállt versenybe.

A perzselő hőségben még jobban melegített a tűz a bográcsok alatt; a jelentkező csapatok feladata az volt, hogy hagyományos roma ételeket főzzenek, ezzel versenyezhettek.

Míg az ételek rotyogtak, addig a többi vendég számára babgulyás is készült, amelyet délben közösen fogyasztottak el. A gyerekek is hasznosan töltötték az időt, a fociban is verseny volt, ahol a „Brazilok” csapata győzedelmeskedett.

Miután a zsűri nemcsak megkóstolta, hanem el is fogyasztotta a versenybe nevezett étkeket, döntött a sorrendről. Első helyre sorolta a malactartóból és fodorhájból készített bográcsost. Több helyezést nem osztott ki, mondván, mindenki főztje nagyon finom, így a verseny valamennyi résztvevője kapott díjat, vásárlási utalványt, amelyet a zsűritagok ajánlottak fel a nyerteseknek. Volt az ételkülönlegességek között csipkedőleves, roma módra készített pörkölt, lecsós nokedli, marhapörkölt romásan, vakaró, pezsgős palacsinta.

A főzőverseny eredményhirdetését követően Ki mit tud? következett, ahol tánccal léptek fel a gyerekek és felnőttek egyaránt, egyénileg és csoportban is.

Mindenki tánca elnyerte itt is a zsűri tetszését, minden fellépő díjat kapott. Énekkel különdíjat kapott Rézműves Vivien, akinek csengő hangja messzire hallatszott az esemény helyszínén, a sportpályán.

HBN–NKM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában