Helyi közélet

2015.07.15. 08:05

Ennyi volt, betelt a pohár az egyik Szalkai utcai lakónál

Debrecen - „Türelmes ember vagyok, de most már sok, amit a Duna Aszfalt művel a Szalkai utcán!” – így kezdődik egy ottani lakó nemrég beküldött panaszos levele.

Debrecen - „Türelmes ember vagyok, de most már sok, amit a Duna Aszfalt művel a Szalkai utcán!” – így kezdődik egy ottani lakó nemrég beküldött panaszos levele.

Mint fogalmaz, elfogadja az útépítést, de a beruházás kezdete óta minden szombat reggel fél héttől tízig gépekkel dolgoznak a lakások között! „Tényleg csak ekkor lehet?” – kérdezi az elkeseredett hangvételű levélben, sérelmezve, hogy a kivitelező „szó nélkül” lezárja az utat, így nem lehet hazamenni munka után.

– Három hete, amikor a Szalkai utcára hordták a felesleges földet, nem tudtam beállni az udvarra. Fizetős helyre parkoltam, ahol viszont megbüntettek, mivel nem vettem jegyet. Rendben, nem baj, kifizettem – fogalmazott. Az olvasó akkor háborodott fel végképp, amikor egyik reggel olyan falragasz fogadta, mely szerint aznaptól(!) egy hétre teljesen lezárják az utcát.

Puskás Béla, a Duna Aszfalt Zrt. területi igazgatója azt válaszolta, hogy a nyugati kiskörút második ütemének kivitelezése – ahogy valamennyi építkezés – jelentős zajjal és porral jár, ami a Szalkai és a Miklós utcán élők számára átmenetileg mindennapos próbatételt jelent. A munkaterületen naponta átlagosan 50 munkatársuk dolgozik azért, hogy a helyiek megelégedésre mielőbb elkészüljön az útszakasz. Ezért dolgoznak hétvégén is – közölte a cégvezető.

Megtudtuk, a Szalkai utcán a kivitelezés a teljes útfelbontás szakaszához ért, az úttest visszaépítését megelőzően hátra van még a hírközlési alépítmény, az elektromos kábelek lefektetése és az ereszcsatornák bekötése, ami minimum 2-3 hetet vesz igénybe. Ez napközben szintén akadályozni fogja a közlekedést, melyről a vállalat szórólapon előzetesen tájékoztatta a lakókat.

Növényeket ültetnek

A cégvezető azt írta: őszre a kiskörút második ütemében az útpálya mellett hat méter széles térkő burkolatot alakítanak ki, 24 csobogót építenek, 162 fát – többnyire díszkörtét –, 2 ezer 700 cserjét és talajtakaró növényeket ültetnek. Ezeknek köszönhetően megújult, kulturált, modern környezet létesül a belváros szívében.

Puskás Béla arról is tájékoztatott, hogy amennyiben az építkezéssel kapcsolatban az érintett lakóknak bármilyen problémája adódik, keressék fel a Boldogfalva Utcai Óvoda mellett kialakított projektirodát. Ugyanakkor a beruházás elkészültéig valamennyi környéken élő türelmét, megértését kérik.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában